30.3.2023

Slovenci z odliko opravili s kvalifikacijami

V četrtek so Planiško letalnico preizkusili najboljši skakalci sveta. Kvalifikacije pred petkovo tekmo so izpeljali v dopoldanskem času. Slovenski skakalci so na domačem terenu prikazali dobro formo in dolge polete.

Image

 
Anže Lanišek je zmagal v kvalifikacijah s skokom dolgim 239 metrov. S tem je postal vodilni tudi v seštevku Planica 7. Po tekmi je v pogovoru z nami povedal sledeče:

Anže Lanišek: "Lepi skoki. Že začel sem dobro, poskusil sem poiskati občutke, s katerimi sem lani tukaj zaključil sezono. Želim ohraniti dobre občutke in stopnjevati skoke. Neverjetno vzdušje. Čuti se pristna otroška energija in odlični navijači so, saj navijajo za vse skakalce. "

Na drugem mestu je z 241 metri pristal Timi Zajc, ki pri ekstremni dolžini ni želel tvegati s telemarkom.

Timi Zajc: "Sem zelo zadovoljen. Na treningu sem še nekoliko testiral letalnico, v kvalifikacijah pa sem prikazal odličen skok. Pridobil sem na zaupanju, tako da bom tukaj jutri nadaljeval. "

Ekipni uspeh je s 3. mestom dopolnil Domen Prevc. Na letalnici je prikazal skok dolg 230 metrov, kljub temu, pa ni bil povsem zadovoljen z opravljenim delom.

Domen Prevc: "Danes je bil dan za spoznavanje letalnice. Mislil sem, da jo poznam, napake pa so bile podobne tistim iz preteklih letih. Jutri se bom poskusil osredotočiti na skok in napake odpraviti. "

V Planici je danes potekal dan brez alkohola, ki se ga je udeležilo 12.000 gledalcev.

Fotogalerija >>

Arhiv novic