19.2.2017

Vid Vrhovnik 18., zmaga znova v Avstrijo

Drugi dan tekmovanja za FIS celinski pokal v nordijski kombinaciji so tekmovalce v Nordijskem centru znova pričakali odlični pogoji za nastope, tako na Bloudkovi velikanki kot na tekaških progah. Tokrat se je za nove točke borilo 53 tekmovalcev, ki so predstavljali barve 12. držav.

Image


FOTOGALERIJA >>> 

Nemec Terence Weber, ki je včeraj prišel na oder za zmagovalce, je po skokih zasedal prvo mesto (133,5 m) s tem, da je imel pred Norvežanom Haraldom Johnasom Riiberjem 3.8 točke oziroma 15 sekund prednosti. Avstrijec Lukas Klapfer, ki je pred 24. urami zmagal, je pristal pri 132 metrih, kar mu je prineslo 37 sekund zaostanka za vodilnim na drugem delu preizkušnje. Najboljši slovenski skok je uspel Leonu Šarcu (122.0 m), kar je pomenilo deseto mesto ter minuto in 23 sekund zaostanka na teku, Vid Vrhovnik pa je bil 13. S tekom je začel minuto in 30 sekund kasneje kot Weber.



Prednost Webra pred Klapferjem pa ni bila dovolj velika. Nemec in Avstrijec sta v zadnji 2-kilometrski krog odšla istočasno, na koncu pa je bil Klapfer hitrejši za osem sekund, medtem ko je tretje mesto osvojil Riiber, ki je za zmagovalcem zaostal 14.7 sekunde. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Vid Vrhovnik, ki je zasedel 18. mesto.

Arhiv novic