19.1.2019

Svetovni dan snega v Planici jutri znova vabi

Planica že osmič zapored gosti Svetovni dan snega. Dogodek, ki poteka v 45. državah sveta, dolina pod Poncami prireja dva dneva zapored. Danes se je na prizorišču zbralo okoli 1000 obiskovalcev, med katerimi je bila velika večina mladih športnih navdušencev.

Image


FOTOGALERIJA >>>

Zimsko športni dnevi so se začeli že včeraj v prestolnici z dogodkom Športna zima v Ljubljani, kjer je potekala predstavitev teka na smučeh in smučarskih skokov, s čimer se je napovedalo današnje dogajanje v Planici. Najbolj zagreti obiskovalci so v dolino prišli ob 9. uri, ostali pa vse do 14.00.

Tudi tu je bil poudarek na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. Otroci vseh starosti so se zabavali na dveh skakalnicah in tekaških progah, obenem pa v velikem številu obiskali tudi poligon za deskanje in sankanje, igrali nogomet na snegu in se zabavali tudi ob drugih aktivnostih.

Prve obiskovalce se jutri v Planici ponovno pričakuje ob 9. uri, še večji razlog za obisk pa predstavlja vremenska napoved, ki pravi, da bo v dolino posijalo sonce. Obisk dogodka je za vse obiskovalce brezplačen, brezplačna je tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje.

Arhiv novic