20.3.2010

Ammann še svetovni prvak v poletih, Kranjec izjemen peti

Planica - Novi svetovni prvak v smučarskih poletih je prepričljivo postal izjemniSimon Ammann, ki je za seboj pustil Gregorja Schlierenzauerja in NorvežanaAndersa Jacobsena, ki je le za 0,4 točke ugnal Adama Malysza na četrtem mestu.Robi Kranjec izjemen peti.

Planica - Novi svetovni prvak v smučarskih poletih je prepričljivo postal izjemniSimon Ammann, ki je za seboj pustil Gregorja Schlierenzauerja in NorvežanaAndersa Jacobsena, ki je le za 0,4 točke ugnal Adama Malysza na četrtem mestu.Robi Kranjec izjemen peti.

Ammannu manjka le še novoletna turneja

Izjemen dan v Planici. Pred 35.000 glavo množico, ki je blaznela pod Poncami smo danes dobili novega svetovnega prvaka v smučarskih poletih. To je prepričljivo postal nenadkriljivi Simon Ammann, dvakratni olimpijski prvak iz Whistlerja in zmagovalec svetovnega pokala v tej sezoni. Ammann si bo finalni skok XXI. svetovnega prvenstva v smučarskih poletih zapomnil tudi po izjemnih 236.5 metrih, ki jih je dosegel in s tem postavil osebni in švicarski rekord. Svoje polete je stopnjeval branilec naslova Gregor Schlierenzauer, ki se je prav v finalni seriji prebil tik za Ammanna in tako na svojem drugem svetovnem prvenstvu osvojil še srebrno odličje. Štirje zelo dobri in konstantni poleti so do odličja pripeljali NorvežanaAndersa Jacobsena, ki je za pičle 0,4 točke ugnal sicer izjemnega Poljaka Adama Malysza. Poljak je odličje izgubil s finalnim skokom, ki je precej zaostal za konkurenti.

Kranjec: "Lep rezultat, vendar žel je nisem izpolnil"

Tik za izjemnimi štirimi letalci pa se je uvrstil naš šampijon, Robi Kranjec. Peto mesto je vrhunski rezultat, vendar Robi si je iskreno želel odličja pred domačo publiko. Kljub vsemu ostaja Robiju mali kristalni globus za skupno zmago v poletih, zaveda pa se, da so ga tokrat premagali štirje izvrstni skakalci. "Peto mesto je lep rezultat, vendar želel sem si medalje, kar pa mi ni uspelo. Kakorkoli že, res pa je, da je tudi za mano zaostalo kar nekaj vrhunskih letalcev," je po današnji tekmi povedal naš slovenski šampijon smučarskih skokov. Danes sta barve naše male dežele zastopala tudi Jernej Damjan, ki je osvojil 25. mesto in Robi Hrgota na 30. mestu.

Danes štirje poleti prek 230 metrov

Jutri bo na sporedu še ekipna preizkušnja, kjer se obeta ogorčen boj za naslov prvaka. In ne samo za prvaka, temveč tudi za rekordnimi daljavami. V nevarnosti bo slovenski državni rekord pri 229 metrih in tudi svetovni rekord pri 239 metrih. Danes sta se mu najbolj približala Ammann z 236.5 metri in Čeh Antonin Hajek z novim češkim mejnikom pri 236 metrih. "Upam, da je žirija danes opazila, da se pri 236 metrih povsem normalno da pristati in bomo lahko vsi leteli daleč," si je pred jutrišnjo tekmo zaželel naš prvi adut, Kranjec.

Ekipna tekma se prične ob 10.15 uri, poskusna serija pa eno uro prej.

Rezultati

1. Simon Ammann (Švi) 935,8 točk
2. Gregor Schlierenzauer (Aut) 910,3 točk
3. Anders Jacobsen (Nor) 894,0 točk
4. Adam Malysz (Pol) 893,6 točk
5. Robi Kranjec (Slo) 873,5 točk
6. Wolfgang Loitzl (Aut) 965,3 točk
------
25. Jernej Damjan (Slo) 708,5 točk
30. Robi Hrgota (Slo) 674,6 točk

------------------------------------------
39. Primož Pikl (Slo) 139,8 točk

Uradni rezultati >>>


Na sliki zgoraj: Zmagovalci (c) sloski.si
Na sliki spodaj: Robi Kranjec (c) sloski.si
Arhiv novic