21.12.2023

Začetek preprodaje vstopnic za finale svetovnega pokala

V Planici bo na Letalnici bratov Gorišek med 21. in 24. marcem znova na sporedu finale FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih. Tradicionalni zaključek sezone je odlična priložnost, da podpremo slovenske skakalce. Sončno vreme, dolgi poleti in najboljši navijači, vse to lahko najdemo v Planici.


Danes, v četrtek, 21. decembra 2023, je v Planici potekalo državno prvenstvo v smučarskih skokih. V trenutku, ko je postal znan državni prvak, se je pričela predprodaja vstopnic za finale svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške. Kaj lahko od tekem v Planici pričakujemo v novem letu?

Skakalni praznik se bo pričel v sredo, 20. marca, s preizkusom letalnice. Sreda je tudi dan, ko bo veliko mladih slovenskih skakalcev prvič dobilo priložnost leteti.

V četrtek, 21. marca, je v Planici otroški dan. Tribune takrat pretežno napolnijo najmlajši ljubitelji športa. Šolarji goreče navijajo za prav vse tekmovalce, kar prinese v dolino pod Poncami čarobno vzdušje. Za mnoge otroke je to tudi prvi stik s skakalnim športom in lepa priložnost, da si ustvarijo prve športne spomine ali spoznajo svoje idole.

V petek, 22. marca, se s prvim posamičnim tekmovanjem prične boj za stopničke. V popoldanskih urah bodo slovenski skakalci, ob pogledu na množico slovenskih zastav, lovili rekordne daljave in lepe rezultate.

V soboto, 23. marca, se prične eden izmed vrhuncev skakalnega vikenda. Ekipna tekma je skakalcem in gledalcem navadno najbolj pri srcu, saj s seboj prinaša drugačno atmosfero. Povezanost med navijači in skakalci, ekipni duh in dolgi poleti. Vse to lahko doživite v Planici.

Zadnja tekma v sezoni bo v nedeljo, 24. marca. Najboljših trideset skakalcev bo nastopilo na spektakularni tekmi, ki ji bo sledila tudi svečana podelitev priznanj najboljšim. Podeljen bo veliki kristalni globus, pokal narodov, mali kristalni globus za polete in priznanja najboljšim trem na nedeljski tekmi.

Vstopnice si eklskuzivno lahko zagotovite na prodajnih mestih Kompasa, na voljo pa so tudi na Eventimu in na prodajnih mestih Petrola.

Sreda, 20.3.2024

Preizkus letalnice

Četrtek, 21.3.2024

10:00, začetek kvalifikacijske serije

Petek, 22.3.2024

15:30, začetek prve serije

Sobota, 23.3.2024

9:30, začetek prve serije

Nedelja, 24.3.2024

9:30, začetek prve serije

Arhiv novic