5.2.2022

OPA: Izidor Karničar ostal tik pod zmagovalnim odrom

Na sprinterskih preizkušnjah FIS OPA celinskega pokala v Planici je bil odličen Izidor Karničar, ki je zasedel četrto mesto. Dve zmagi v Nemčijo.

Image

 

V konkurenci mladink je zmagala Nemka Helen Hoffmann pred rojakinjo Laro Dellit in Francozinjo Liv Coupat. Klara Mali je v prvi polfinalni skupini zasedla 6. mesto ter končno 11. mesto. V četrtfinalu so izpadle Tia Janežič, na koncu 18., Hana Mazi Jamnik, na koncu 22., Lucija Medja, na koncu 25. in Nika Ljubič, ki je zasedla 27. mesto.

V članski konkurenci je zmagala Švicarka Lea Fischer pred Nemko Liso Lohmann in Čehinjo Adelo Novakovo. Nina Klemenčič je zasedla 21. mesto, Katja Marolt pa je končala na 22. mestu.

V mladinski konkurenci je bil odličen Izidor Karničar s četrtim mestom, zaostal je le za Nemcem Eliasom Keckejem, Švicarjem Antoninom Savaryjem in še enim Nemcem, Mariusom Kastnerjem. V polfinalu je obstal Anže Gros na končnem 9. mestu, Atila Peček je bil 14., Jošt Mulej pa je končal na 16. mestu.

V konkurenci članov je zmagal Francoz Jules Chappaz pred Švicarjema Cedricom Steinerjem in Cyrilom Fähndrichom. Edini domači predstavnik v točkah, Boštjan Korošec je obstal v četrtfinalu in zasedel končno 29. mesto.


Arhiv novic