18.2.2017

Prva zmaga za Pavlovčiča v celinskem pokalu

V Planici je bil danes na sporedu prvi dan FIS celinskega pokala za smučarje skakalce. 62 tekmovalcev, ki so predstavljali 15 držav, je imelo na Bloudkovi velikanki odlične pogoje za nastope ter kar nekaj spodbude iz strani navijačev.

Image


FOTOGALERIJA >>> 

Po prvi seriji je vodilno mesto zasedal Čeh Viktor Polasek (135,0 m), ki pa je imel le 0,4 točke prednosti pred domačim skakalcem Borom Pavlovčičem (135,5 m). Norvežan Joakim Aune je bil tretji (129,5 m), s tem, da je zbral 6,9 točke manj kot vodilni skakalec.

Pavlovčič je v drugo uprizoril izjemen skok in z daljavo dneva, t.j. 137,0 metra, napredoval vse do prvega mesta oziroma do premierne zmage na tekmah celinskega pokala. Pred tem je bil jegov najboljši rezultat tretje mesto, ki ga je dosegel lanskega januarja v japonskem Sapporu. Boru sta se na stopničkah pridružila drugouvrščeni Aune (135,5 m) in tretjeuvrščeni Polasek (131,5 m).

Bor je po tekmi dejal: ''Dan je potekal odlično. Ko sem zjutraj vstal, sem se počutil zelo dobro in si rekel, da bom prikazal nekaj dobrih skokov. Pričakovanja za jutri so mogoče malo višja, a moram ostati osredotočen na svoje skoke, samo tako sem lahko dober.''

Za lepe rezultate so poskrbeli tudi ostali naši skakalci. Rok Tarman je namreč zasedel peto mesto, s tem, da je za zmagovalnim odrom zaostal le za 3.1 točke. Miran Zupančič je bil deveti, Jaka Hvala je bil 16., Aljaž Osterc 17., Nejc Dežman 21., Žiga Jelar 22., Matjaž Pungertar pa 23.

Jutri je v Planici na sporedu nova preizkušnja. Poizkusna serija se bo začela ob 11.30, prva serija pa ob 12.45.

Arhiv novic