22.3.2014

Slovenski orli peti na ekipni tekmi v Planici

Slovenski orli so se na ekipni tekmi v Planici vsem ljubiteljem smučarskih skokov, ki so prišli v dolino pod Poncami, oddolžili s petim mestom.

Zgodaj zjutraj si si številni gledalci želeli v živo ogledati skoke na prenovljeni Bloudkovi velikanki. Poleg tega pa so seveda upali tudi na čim boljši uspeh slovenskih orlov. Že poizkusna serija enajstih ekip, ki so se prijavile na današnjo ekipno tekmo, je napovedala, da bodo na skakalnico vladali zahtevni pogoji. Tekmovanje se je odvijalo s krajšimi prekinitvami, veter pa se je stalno menjal. Končni seštevek točk je pokazal, da so bili Stefan Kraft, Andreas Kofler, Thomas Diethart in Gregor Schlierezauer tokrat nepremagljivi. Do drugega mesta so prišli Poljaki Maciej Kot, Piotr Zyla, Klemens Muranka in Kamil Stoch. Najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa so zapolnili Norvežani Andreas Stjernen, Tom Hilde, Anders Fannemel in Anders Bardal.


[foto: BOBO]

Slovenski skakalci niso ponovili lanskoletne zmage, tokrat so se morali zadovoljiti s petim mestom. Najbolje izmed njih je nastopil Cene Prevc, kateri je v prvi seriji skočil 134,0 m, v drugo pa ga je poneslo do 124,0 m. "Današnja tekma je bila zame nekaj posebnega, saj sem prvič nastopil v ekipi. V prvi seriji mi je uspel zelo dober skok. Danes je bil pritisk napram petkovi tekmi veliko manjši," je razmišljal 18-letni Cene Prevc. Njegov brat Peter Prevc (130,0 m; 125,0 m) tokrat ni prikazal najboljše predstave, novo priložnost bo imel v nedeljo na zadnji tekmi sezone. "Za boljši rezultat nam je morda zmanjkalo nekaj sreče. V kolikor bi bili v boljšem položaju, bi v nadaljevanju bolj sproščeno nastopili. Z uvrstitvijo moramo biti zadovoljni, saj noben izmed nas ni naredil velike napake," je v izteku skakalnice dejal Peter Prevc, ki je včeraj na posamični tekmi zasedel tretje mesto. V slovenski ekipi sta nastopila še Nejc Dežman (133,0; 119,0) in Robert Kranjec (126,0; 124,0).

V nedeljo zaključek sezone

Strokovno oceno nastopov naših fantov pa je podal glavni trener Goran Janus: "Fantom bi najprej čestital, saj so se borili za vsak nastop. Kazalo je bolje, a je peto mesto odličen rezultat. Na današnji tekmi nam sreča ni bila naklonjena, saj smo nabrali največ pozitivnih točk za veter."

V nedeljo je na sporedu še zadnja tekma sezona, kvalifikacije so na sporedu ob 9.00, prva serija pa ob 10.30.


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica
Fotogalerija: 22.03.2014, Planica :. Tekma


Arhiv novic