17.1.2016

Dvojčeka Nilssnove in Pellegrina, dva slovenska finala na ekipnem sprintu

Ekipi Švedske in Italije sta zmagovalki ekipnega sprinta v teku na smučeh v Planici. Slovenski zasedbi v finalu ženskega sprinta sta osvojili 8. in 10. mesto.


FOTOGALERIJA >>>

Ekipni sprint deklet v Planici sta dobili Švedinji Ida Ingemarsdotter in Stina Nilsson, ki je v zadnji predaji zlomila skandinavske kolegice iz Norveške, Heidi Weng in Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Nilssonova je v Planici prišla tako do sprinterskega dvojčka, potem ko je zmagala že na včerajšnji posamični preizkušnji. Tretje mesto sta osvojili Nemki Sandra Ringwald in Hanna Kolb. Na osmem mestu je končala najboljša slovenska zasedba, Vesna Fabjan/Alenka Čebašek, finalistke pa sta z 10. mestom zaokrožili mladi Anamarija Lampič in Nika Razinger, ki sta stik z najboljšimi izgubili že v prvi predaji, ko je Razingerjeva padla na prvem spustu.

Vesna Fabjan: "Ekipni sprint je ena najtežjih tekem. Šestkrat v tak krog s kratkimi premori je res kar hudo. Gledalci morda ne vedo, koliko napora v tako kratkem času nas čaka, poleg tega je tukaj še zelo težka proga. Noge trpijo nenormalno, a smo profesionalci in potrebno se je boriti do kamor gre in jaz sem to danes tudi storila. Vesela sem, da sta bili dve naši ekipi v finalu in lahko rečem, da sem zato zadovoljna."

Nika Razingar: "Danes se ni izšlo in sem padla že na prvem spustu. Skupina pa je tako močna in hitra, da je ob padcu nemogoče znova ujeti priključek. Tako nama drugega kot 10. mesto ni preostalo."


Pellegrino in Nilssnova prva junaka tekov v Planici

Med fanti sta super predstavo uprizorila Italijana Dietmar Noeckler in včerajšnji zmagovalec posamičnega spinta, Federico Pellegrino, ki je v zaključku strl odpor Francozev in Norvežana. Na koncu sta drugo mesto osvojila člana prve francoske ekipe Renaud Jay in Baptiste Gros, tretja sta bila člana druge francoske ekipe Valentin Chauvin in Richard Jouve.

Skozi kvalifikacije dve ekipi

Jutranje kvalifikacije v Planici sta od štirih slovenskih posadk uspešno prestali dve. To sta bili posadki Vesna Fabjan/Alenka Čebašek in mladi Nika Razinger/Anamarija Lampič. V konkurenci 22 ekip sta bili posadki Anja Žavbi Kunaver/Anita Klemenčič in Eva Urevc/Manca Slabanja pričakovano prepočasni za uvrstitev med najboljše. Med fanti je bilo na startu kvalifikacij kar 30 ekip, med njimi tudi tri slovenske. Vseh šest naših fantov je ostalo brez nadaljnih bojev. Kljub vsemu pa si vse tri posadke, Janez Lampič/Miha Šimenc, Luka Prosen/Boštjan Klavžar in Miha Dolar/Benjamin Črv zaslužijo čestitke za borben nastop na planiški tekaški premieri svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica :. Ekipni sprint dekleta


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica :. Ekipni sprint fantje


Arhiv novic