17.3.2016

Za začetek rekordi Prevca in tretje mesto Kranjca

Za začetek rekordi Prevca in tretje mesto Kranjca

Najboljši trije na četrtkovi tekmi [foto: GEPA]

V oblačnem vremenu, a fantastični kulisi, za katero do danes poskrbeli predvsem otroci z vse Slovenije, katere je v Planico pripeljala Zavarovalnica Triglav, so slovenski orli odlično začeli finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Peter Prevc se je veselil že rekordne 14. zmage v svetovnem pokalu in 20. uvrstitev na stopničk, z novimi stotimi točkami pa jih je skupno zbral že 2123, kar ni uspelo še nobenemu skakalcu v zgodovini. Z 20. zmago v karieri se je na večni lestvici na 11. mestu izenačil z Andreasom Goldbergerjem. Danes je skupni zmagovalec svetovnega pokala za 7,5 točk premagal Norvežana Johanna Andreja Forfanga, odličen tretji je bil Robi Kranjec s poletom dneva, 241,5 metrov v finalni seriji. Noriaki Kasai je na svoji 500. tekmi svetovnega pokala zasedel šesto mesto.

Odlična rezultata so dopolnili Jurij Tepeš na 8., Jaka Hvala na 26. in Anže Semenič na 29. mestu. Jutri bo v Planici na sporedu še ena posamična tekma z začetkom ob 15.15 uri, pred tem bodo na sporedu še kvalifikacije ob 14. uri.

Izjave po tekmi:

Peter Prevc, 1. mesto:

"Zame je vsaka zmaga posebna, je pa res, da se je danes dobro izšlo in je še Robi dopolnil naše zmagoslavje s tretjim mestom. To je res super. Ne spomnim se, da bi bilo že v četrtek kdaj 20.000 gledalcev v Planici. Ko prideš na vrh naleta, vidiš ogromno navijačev, a si rečeš, umiri se, zberi in skoči. Spodaj je nato spet norišnica in tako zaključiti dan, kot smo ga danes, je res fenomenalno."

Johann Andre Forfang, 2. mesto:

"Zelo sem zadovoljen z drugim mestom, s svojimi skoki pa nisem najbolj zadovoljen. Zelo dobro pa je, da sem kljub temu končal na drugem mestu. Res sem vesel današnjega razpleta. Peter se mi je danes mogoče maščeval za Neustadt, kjer sem zmagal pred njim. Upam, da bom v naslednjih dneh še stopnjeval svoje skoke, letel daleč in morda postavil tudi nov osebni rekord."

Robert Kranjec, 3. mesto:

"Sigurno sem danes rezultata zelo vesel. Vsi trije skoki so bili na visokem nivoju, sploh zadnji. Prvega v konkurenci sem mogoče malce zamudil, a časa za trening ni bilo veliko, saj smo imeli samo en skok in se je bilo potrebno hitro pripraviti na tekmo. Kaj naj rečem? Odlično! Zadnji mesec in pol se je forma dvigovala in so bili tudi ostali rezultati na visokem nivoju."


.: FOTOGALERIJA :.


Rezultati, svetovni pokal, posamična tekma .: Planica :.


Arhiv novic