23.3.2018

Prva tekma Stochu, točke sedmim Slovencem

Prvo tekmo finala sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici 2018 je dobil Poljak Kamil Stoch, točke pa je osvojilo kar sedem slovenskih orlov.

Image


Poljak Kamil Stoch je odlično formo ob koncu olimpijske sezone 2017/18 kronal tudi z zmago v Planici, potem ko je pred 12.600 gledalci poletel 245 in 234 metrov ter zbral 455,9 točk. Na drugem mestu je še drugič v Planici končal Norvežan Johann Andre Forfang z 242 in 234.5 metri ter 452,2 točkami, na najnižjo stopničko pa je stopil lanski dvakratni zmagovalec Planice, Stefan Kraft z 238 in 234.5 metri ter s skupno 443,0 točkami.

Odličen ekipni uspeh so uprizorili naši fantje, saj jih je kar sedem od desetih osvojilo točke. Najboljši je bil Robert Kranjec na 10. mestu, Jurij Tepeš je osvojil 12., Peter Prevc je končal na 15. mestu, Tomaž Naglič in Bor Pavlovčič sta se zvrstila na 17. in 18. mestu, Žiga Jelar je osvojil 24. mesto, Anže Semenič pa je bil po diskvalifikaciji v finalni seriji na koncu na 30. mestu.

V seštevku Planica7 po treh serijah vodi Forfang pred Stochom in Robertom Johanssonom.

Izjave zmagovalcev

Kamil Stoch
"Tukaj res uživam, to je moja najljubša skakalnica. Vesel sem ekipnega uspeha Poljske. Rad bi se zahvalil predvsem trenerjem, s katerimi trdo delamo in tako pridejo uspehi. Skakati brez pritiska je zanimiv občutek, a prav lahko bi se ga navadil."

Johann Andre Forfang
"Užitek mi je skakati na tej lepi napravi. Vesel sem drugega mesta. Pravzaprav sem zelo vesel, saj je takega Kamila res težko premagati. Je odličen tekmovalec. Super je bilo leteti daleč in upam, da bo tako šlo tudi naprej."

Stefan Kraft
"Zelo sem vesel današnjega tretjega mesta. Po olimpijskih igrah sem nanizal kar nekaj stopničk in tega sem zelo vesel, saj so bile igre razočaranje zame. Hkrati pa sem tudi vesel, da bo sezone počasi konec, saj se že čuti utrujenost ob koncu sezone."

Arhiv novic