1.4.2023

Slovenci pred 20.000 glavo množico skočili na stopničke

V soboto se je ob lepem vremenu v Planici zbrala ogromna množica navijačev. Spremljali so napet dvoboj med Slovenijo in Avstrijo, na koncu je zmagala slednja. Reprezentanca Norveške je zasedla najnižjo stopničko.

Image


Vse od začetka so se Slovenci za zmago. Domen Prevc je prikazal najdaljši skok, saj je pristal pri 240,5 metrih. Pred zadnjo skupino v finalni seriji so imeli Slovenci 21,6 točk prednosti, a je nato Anže Lanišek pristal pri 217 metrih, kar je pomenilo zmago za Avstrijo. Svoje občutke je Lovro Kos strnil v izjavi.

Lovro Kos: Mislim, da smo vsi pričakovali več. Tako mi sami, kakor tudi publika. Žal so bili danes naši severni sosedi boljši. Jutri si želim prikazati dolge polete in upam na nov osebni record.

Bolj zadovoljni z razpletom so bili v Norveškem taboru. Robert Johansson je bil navdušen and lepim vremenom in tekmovanjem

Robert Johansson: Zelo smo zadovoljni s tretjim mestom. Bila je napeta tekma, saj sta bili dve ekipi tesno skupaj. Vreme je bilo odlično in vessel sem, da sem se lahko vrnil v Planico, saj je vzdušje fenomenalno.

Fotogalerija >>

Arhiv novic