29.5.2019

Planica je gostila najboljši Svetovni dan snega 2019

Organizacijski komite Planica je s strani Mednarodne smučarske zveze prejel nagrado za organizacijo najboljšega Svetovnega dneva snega v letu 2019. Dogodek, ki se ga je letos udeležilo preko 2000 obiskovalcev, je s pestrim naborom zimskih aktivnosti in odlično organizacijo poskrbel za izjemno promocijo športa med mladimi.

Image


Uvod v Svetovni dan snega v Planici, ki je potekal v soboto in nedeljo, 19. in 20. januarja, je predstavljala Športna zima v Ljubljani, petkova prireditev, ki je obiskovalcem središča prestolnice omogočila, da se spoznajo s tekom na smučeh in smučarskimi skoki. Obe nordijski panogi sta bili v ospredju tudi na Gorenjskem, poleg teh pa so se otroci in mladi po srcu preizkusili tudi v deskanju na snegu, sankanju, nogometu na snegu in ostalih aktivnostih, ki so zaokrožile bogat program.

Osma izvedba Svetovnega dneva snega je potekala v 45. državah oziroma 464. prizoriščih, Planica pa je zmagala, ko se je potegovala v prvi kategoriji nagrad. Ta kategorija je bila namenjena tistim dogodkom, ki so šli – kot je zapisala FIS – preko klica dolžnosti. Kriteriji, ki jih je organizator več kot presegel, so med drugim zajemali tudi več kot 500 obiskovalcev, raznovrstne aktivnosti, pritegnitev novih udeležencev in dobra promocija.

Nagrada v višini 10.000 švicarskih frankov bo namenjena nadaljnji promociji in razvoju nordijskega smučanja. Planica bo tudi januarja 2020 gostila Svetovni dan snega in nadaljevala z odličnim sodelovanjem s številnimi partnerji, strokovnimi sodelavci in prostovoljci, ki pripomorejo k temu, da dogodek vsako leto dobi še večji pomen.

VIDEO: Svetovni dan snega 2019 >>

VIDEO: Razglasitev zmagovalcev >>

Arhiv novic