23.3.2021

700 dni do Planice 2023

Do svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah v Planici 2023 je še točno 700 dni. Žiga Jelar, ambasador dvotedenskega praznika pod Poncami čez dve leti, že komaj čaka, da se prvenstvo začne.

Image


"Zagotovo bo imeti prvenstvo doma najlepše. Predvsem zaradi navijačev, verjamem, da bo takrat slika že povsem drugačna kot je zdaj glede tega. V Planico vedno pride veliko število gledalcev in verjamem, da bo tudi leta 2023 tako. To bo za nas nastop na skakalnicah, na katerih ogromno treniramo, kar bo zagotovo nekaj prednosti za nas. Glede na to, kako je bilo organizirano svetovno prvenstvo decembra na letalnici, verjamem, da bo tudi prvenstvo čez 700 dni en velik spektakel," je najprej povedal Žiga Jelar, ki verjame, da se bo o dogodku vedno več govorilo tudi med samo karavano skakalcev, tudi s tujimi: "Gremo iz tekme v tekmo, kot radi rečemo, a morda po že po nedeljski tekmi beseda kaj tekla o letu 2023. Kar pa poznam karavano, verjamem, da so kar vsi zelo navdušeni, saj v Planico vsi zelo radi prihajajo. To je tudi za njih en zelo lep dogodek."

700 dni se zdi veliko, v življenju verjetno velikokrat tako daleč ne razmišljate, podobno je do danes veljalo tudi za Besničana: "Zdaj, ko se pogovarjamo o tem, bi se močno zlagal, če bi rekel, da ne pogledujem tja. Potrebno je zagrabiti priložnost, biti čim bolje pripravljen. Želim si biti del ekipe leta 2023. Vemo, da na svetovnem prvenstvu štejejo medalje in to mora biti naš cilj. Vsi vemo, da lahko skočimo med najboljše, sam sem si to dokazal na koncu lanske sezone, tudi iz letošnje sezone pa sem se naučil marsikaj. Naslednja sezona je olimpijska, nato pa že domače svetovno prvenstvo, zato je super, da se je sezona kot je bila, zgodila letos, da bom lahko iz teh napak izvlekel največ in da bom v Planico 2023 prišel v boju za najvišja mesta!"

 

Arhiv novic