28.7.2008

19. marca ponovno v Planico!


Kot mnogokrat poprej bo Planica zopet gostila finale svetovnega pokala v smučarksih skokih. Najboljši tekmovalci bodo nastopili na dveh posameznih in eni ekipni preizkušnji, prireditev v dolini pod Poncami pa se bo tokrat začela v četrtek 19. marca, ko bodo na sporedu kvalifikacije, ter se bo odvijala do nedelje, 22. marca.

Ob največji letalnici na svetu tokrat pričakujemo še večje število športnih navdušencev kot lani, ko se je v Planici v štirih dneh zbralo več kot 57.000 ljubiteljev tega atraktivnega športa. Kot vedno se bomo tudi letos potrudili pripraviti pravi zimski spektakel, ki bo vsakemu obiskovalcu nudil kar se da veliko športnih užitkov, k razburljivosti dogodka pa bodo zagotovo največji delež ponovno prispevali tekmovalci s fenomenalno dolgimi poleti!

Ker želimo, da bi ta šport vzljubili tudi najmlajši, bomo letos nadaljevali s projektom Planica in otroci, ker menimo, da lahko s tem pripomoremo h krepitvi športnih vrednot in prikažemo otrokom zdrav način življenja. V četrtek, 19. marca, bomo tako v Planico zopet pripeljali otroke iz slovenskih osnovnih šol, ki bodo sodelovale na našem likovnem natečaju Planica in otroci in bodo ustvarile najbolj izvirne izdelke. V tistem dnevu bodo tako lahko otroci uživali v neverjetnih smučarskih poletih.

Ker se mednarodno priznanega likovnega natečaja vsako leto udeleži več osnovnih šol, verjamemo, da bomo tudi letos prejeli ogromno število odličnih plakatov na temo smučarskih skokov v Planici, s tem pa bomo skupaj sodelovali v širši kampanji Mednarodne smučarske zveze "Pripeljati otroke nazaj na sneg", katere cilj je prav tako vzbuditi strast za zimske aktivnosti med mlajšimi generacijami.

Se vidimo v Planici!
Arhiv novic