14.3.2012

Pričakovanja slovenskih orlov

Pred četrtkovimi kvalifikacijami so svoja pričakovanja podali vsi slovenskih skakalci, ki bodo nastopili na planiških tekmah.

[foto: Matevž Peršin]

Pred četrtkovimi kvalifikacijami so svoja pričakovanja podali vsi slovenskih skakalci, ki bodo nastopili na planiških tekmah.

Jaka Hvala: "Zame bo to nova izkušnja. Z nastopom na letalnici se mi bodo uresničile sanje, ki jih gojim od mladih let. Od sebe pričakujem, da se bom čim bolj sprostil in užival v poletih."

Robert Kranjec: "Prvi cilj mi je, da danes normalno zaspim ter da jutri premagam začetni strah, ki bo prisoten. Počutim se super. Po dolgem času se znova počutim, da sem spočit. Upam, da bom čim dlje poletel, potem pa bomo videli kakšna bo uvrstitev. Koch in Ito sta v dobri formi, tako da bomo videli, kako bo. Želja in cilj mi je seveda osvojitev malega kristalnega globusa v poletih. Če mi to uspe, bom vsekakor vesel, če pa ne, pa bom športno čestital tistim, ki bodo boljši."

Jernej Damjan: "Ta konec tedna pričakujem lepo vreme. Sezona gre počasi k koncu. V moji glavi je praktično že konec, saj je Planica tako, kot bi bil doma. Resnično bi rad užival v poletih."

Žiga Mandl: "Razlika med tekmami celinskega pokala in svetovnim pokalom je velika, posebno še, ker bom nastopil na letalnici. Pričakujem, da bom izvedel dobre tehnične skoke."

Jure Šinkovec: "Zadnja diskvalifikacija v Oslu je bila povsem moja napaka. V nobenem primeru se ne bi uvrstil v finalno serijo. Za diskvalifikacijo je bil kriv razkorak, ki sem ga imel premalo. Bilo je malo slabe volje in se nisem potrudil, da bi naredil vse tako, kot je treba. V Planici ohranjam svoje cilje, torej med dobitnike točk. Prvi cilj je, da jutri mirno in sproščeno odskačem, tako kot na vseh velikankah. Sproščenostjo in brez močnih odrivov na mizi vodi v dober rezultat."

Dejan Judež: "Želim si, da bi čim bolj sproščeno nastopil, tako kot znam. Najbolj pomembno je, da se jutri kvalificiram. Bomo videli, kako se bo razpletlo."

Nejc Dežman: "Pričakujem številne dobre skoke. Vemo, da gre že v tretjem skoku zares. V tem skoku bi rad pokazal največ in se tako uvrstil na tekmo."

Matjaž Pungertar: "Dodatnega pritiska pred domačim občinstvom ne čutim, to je zame samo še večje veselje. Upam, da bo prikazal svoje normalne skoke in bi tako dosegel prve točke svetovnega pokala."

Robert Hrgota: "Pričakujem, da bom dobro skakal in se uvrstil na tekmo ter seveda do točk svetovnega pokala."

Tomaž Naglič: "Želim si predvsem uživati in se ne obremenjevati. S tem pridejo dobri rezultati."

Andraž Pograjc: "Pričakujem svoje optimalne skoke ter da se kvalificiram na tekmo."

Primož Pikl: "Forma trenutno ni ravno blesteča. Velikanka je nekaj povsem drugega. V Planici sem se vedno počutil zelo dobro. Prvi cilj je seveda priti čez kvalifikacije. "


Fotogalerija: 14.03.2012, Novinarska konferenca slovenske ekipe
Arhiv novic