21.1.2019

Svetovni dan snega je postal prava zimska poslastica za otroke

19. in 20. januarja 2019 je dolina pod Poncami osmič zapored gostila dogodek Svetovni dan snega. Dogodek je bil namenjen otrokom vseh starosti, čeprav so se mednje pomešali tudi nekateri pogumni odrasli. Slednji so izkoristili predvsem priložnost za brezplačno učenje teka na smučeh.

Image


FOTOGALERIJA >>>

Poudarek je bil na promociji nordijskih športov, smučarskih skokov in teka na smučeh. V družbi Ceneta Prevca smo na doskočiščih malih skakalnic izdelali dve različno veliki skakalnici za otroke, v izteku petih planiških skakalnic uredili tekaške proge, v neposredni bližini uredili zasneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu z Žanom Koširjem in sankaški poligon. Vso opremo so si otroci lahko brezplačno sposodili, poskrbljeno je bilo tudi za strokovno vodstvo in odlično animacijo dogodka. Poleg športnih aktivnosti smo obiskovalcem, v sodelovanju s partnerji, omogočili tudi obilico zabave z maskotami, od instant izdelave fotografij s planiškim ozadjem, družabnih igric za najmlajše, preko mini vojaškega poligona pa so otroci spoznavali življenje slovenskih vojakov. Pravi hit dogodka je bilo iskanje izgubljenega zaklada, ki se je zaključil s tekom na “Minikanko” in seveda najdenim sladkim zakladom.

Dogodek Svetovni dan snega je mednarodni dogodek. Dogodek smo organizirali na pobudo Mednarodne smučarske zveze. Letos se je dogodek, pod blagovno znamko World Snow Day, istočasno odvijal na 464 prizoriščih, v 45 državah sveta.

Število naših partnerjev vsako leto strmo narašča, poskrbeli smo za slastne prigrizke, topel čaj in odlične nagrade. Dogodek so popestrile tudi številne dobro poznane maskote naših partnerjev, Kuža Pazi, Kekec, Argetko, Žičko in Kompasov Janez. Obisk dogodka je bil za vse obiskovalce brezplačen.

Preživeli smo dva izjemna zimska dneva v najlepši dolini svetovnih prvenstev. Na pobudo FIS-e bomo kandidirali tudi za nagrado “Best World Snow Day” - za dogodke nad 500 udeleženci (v Planici smo namreč v dveh dneh gostili preko 2.000 obiskovalcev) in za nagrado “The Innovation Award” – za najbolj kreativen tovrstni dogodek.

Arhiv novic