8.2.2024

Prvak je Stephan Embacher, Jaka Drinovec na 9. mestu

Mladinski svetovni prvak v Planici je postal Avstrijec Stephan Embacher, le 0,8 točke je zaostal Američan Erik Belchaw, bron je osvojil Nemec Adrian Tittel. Najboljši domačin je bil na 9. mestu Jaka Drinovec.

Image


Po tekmi skakalk in velikem uspehu Slovenk so v Planici danes podelili še drugi skakalni komplet odličij in sicer najboljšim mladincem. Po prvi seriji je vodil Avstrijec Stephan Embacher s 97 metri in 131,6 točkami pred Nemcem Adrianom Tittlom z 98.5 metri ter 123,6 točkami, tretji je bil Poljak Tymoteusz Amilkiewicz s 95.5 metri in 122,5 točkami. Najboljši domačin je bil Žiga Jančar s 93 metri in 113,5 točkami na 14. mestu, Jaka Drinovec je z 92 metri in 112,8 točkami zasedal 19. mesto, Enej Faletič je z 92.5 metri in 111,4 točkami zasedal 23. mesto, v finalno serijo pa se je s 25. mestom prebil tudi Rok Masle z 91 metri in 111,2 točkami.

Foto: Borut Živulović/BOBO

V finalni seriji Masle s 93 metri in 236,5 točkami napredoval do končnega 15. mesta, ki si ga je razdelil z Jančarjem, ki je skočil enako daleč. Faletič je z 92.5 metri in 234,9 točkami pridobil nekaj mest za končno 19. mesto. S 95 metri je bil odličen Drinovec, 239,6 točk pa je zadostovalo za skok med deseterico, na koncu je zasedel 9. mesto. Zmage se je razveselil Avstrijec Embacher, ki je po dolgem čakanju in znižanju zaletišča skočil 103.5 metrov, brez doskoka, zbral pa je 266,7 točk. Do srebra in prve ameriške skakalne medalje je skočil Erik Belshaw iz ZDA s 104.5 metri in 265,9 točkami, bron je osvojil Nemec Adrian Tittel s 101 metrom ter 259,3 točkami.

Izjavi po tekmi

Stephan Embacher: “Lepo je zmagati in zelo sem zadovoljen s tem, kar sem danes prikazal na tekmi. Bolj vesel ne bi mogel biti. Imam zlato medaljo, to je lep doprinos k že tako lepi sezoni.”

Jaka Drinovec: “Biti najboljši Slovenec na domačem prvenstvu je nekaj posebnega. Skoki so bili v redu, sicer niso bili najboljši. Potrebno bo v nadaljevanju pokazati še boljše. Verjamem, da smo ekipno močni.”

Matjaž Triplat, glavni trener mladinske reprezentance: “Tekma je bila težka, imeli smo veliko težav. Tudi Nemci denimo, ki so z dvema kotirali precej višje. Izredno mi je žal Jake Drinovca, imeli smo zdravstvene težave. Že v poskusni seriji je imel krč v zraku, v prvi seriji se je to ponovilo pri doskoku. Zato ga moram pohvaliti, da je zdržal, zborbal. Žiga Jančar je oddelal to, kar od njega v tem trenutku lahko pričakujemo. Z Rokom smo imeli težavo, zagotovo. Rok ni oddelal. Že dva tedna se sicer ukvarjamo s težavami tehnične narave, tu je veliko rezerve. Tudi Enej ni prikazal najboljših skokov, kotira bistveno višje. Pod črto mi je žal, da nismo prišli vsaj med šest. Ekipno je bilo super, s tem napotkom pa gremo tudi naprej na moštveno tekmo.”

Arhiv novic