13.12.2019

V Planici bo za tekaško elito navijal tudi Božiček

Planica bo prihodnji konec tedna tretjič gostila tekmi svetovnega pokala, tokrat se bo svetovna elita teka na smučeh borila za točke v šprintu in v ekipnem šprintu, torej v disciplini, v kateri sta Anamarija Lampič in Katja Višnar februarja osvojili srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v Seefeldu.

Image


Dr. Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Vsi naši tekmovalci so v polnem pogonu, teden dni pred tekmami v Planici je zapadel še prvi sneg v dolini. Vesel sem, da bodo, predvsem tudi zaradi obetov, ki smo jih lani dobili z ekipno medaljo na svetovnem prvenstvu, ki sta jo osvojili Anamarija Lampič in Katja Višnar, tekmovalci znova lahko nastopili na domačih tleh. Predvsem je pomembno, da bodo nastopili na progah, na katerih bodo tekmovali tudi na svetovnem prvenstvu leta 2023. Za Smučarsko zvezo, predvsem pa za ekipo Planice, ki bo pripravljala tekmovanja za prvenstvo leta 2023 pa je ta tekma že priprava oz. trening za takratno obdobje. Kot vidim, se bo ekipa spoznavala z novimi izzivi, a kot deluje do zdaj, deluje dobro. Tako pričakujem, da bo tudi naslednji konec tedna vse potekalo na želenem, vrhunskem nivoju. Naj za konec še vse lepo povabim, da pridete navijati v Planico!

Simon Jan, predsednik zbora za tek na smučeh in podpredsednik OK Planica

V zadnjih treh, štirih letih opažam, da je pomembnost planiške tekme močno pridobila. V pogovorih s tekmovalci vidiš, da je Planica njihov glavni cilj sezone, sploh letošnje, ko ni večjega tekmovanja. To opazujejo tudi naši mlajši tekmovalci in tako vidiš, da je to zelo, zelo pomembna tekma za celo panogo. Verjamem, da bo tudi tretja tekma v Planici znova uspela. Želim si čim več gledalcev in upam, da bomo tovrstne tekme v Planici spremljali še velikokrat.

Primož Finžgar, predsednik OK Planica

Sodelavci v Nordijskem centru Planica so pripravljali prizorišče vzorno. Snega je za disciplino šprinta dovolj. Narejeno je 1300 metrov proge in nekaj ogrevalnih sto metrov, tako da bodo tekmovalci na voljo imeli tudi razmere za ogrevanje in testiranje smuči. Smo v zadnji fazi priprav. Prizorišče bo gotovo pred tekmo. Prijavljenih je 174 tekmovalcev iz 25 držav. Celotna ekipa tekačev s spremljevalnih osebjem je okrog 360 ljudi.

Element treninga vzdrževanja kondicije organizatorja za izvedbo svetovnega prvenstva leta 2023 bo jasno izveden tudi tokrat. V tem smislu bomo že zdaj sodelovali s kolegi iz Trbiža. Ta mednarodni element organizacije bo torej pokrit.

Vstopnice za tekaške tekme v Planici so na voljo v vseh Kompasovih poslovalnicah in na prodajnih mestih Eventima. Cena dnevne vstopnice znaša 10 eurov, tako za sobto kot za nedeljo. Otroci do 14 leta imajo vstop brezplačen. Parkirišč je v Planici zagotovljenih dovolj, na voljo pa bo tudi krožni promet iz Kranjske Gore. V soboto ob 19.30 uri bo na sporedu največje presenečenje, saj nas bo obiskal sam Božiček. Prišel bo v Kranjsko goro, skupaj z vsemi tekmovalci in tekmovalkami tekme svetovnega pokala. Šlo bo za prav poseben dogodek v središču Kranjske gore, kamor so vabljeni tudi vsi tisti, ki se bodo kasneje znali še malce pozabavati.

Arhiv novic