21.12.2019

V kvalifikacijah odličen nastop Slovenk, v izločilnih bojih tudi Lampič

S kvalifikacijami za šprintersko tekmo v prosti tehniki so odlično opravile naše tekmovalke, štiri od petih so se zanesljivo prebile v izločilne boje. V moški konkurenci je odlično tekel Janez Lampič.

Image


Med peterico naših je na domači progi najboljši kvalifikacijski čas postavila Anamarija Lampič, ki je zasedla 6. mesto s 95 stotinkami zaostanka za zmagovalko, Švicarko Laurien van der Graaff. Čas Švicarke na 1,3 km progi je bil 2:30,18. Odlična je bila tudi Katja Višnar, ki je s 1,43 sekunde vpisala osmi čas, v izločilnih bojih pa bomo pesti stiskali še, prvič v tej sezoni, Vesno Fabjan in Alenko Čebašek, ki sta v kvalifikacijah imeli 26. in 27. čas. Žal se med 30 najboljših ni uspelo prebiti Aniti Klemenčič, ki je na 39. mestu za prvo trideseterico zaostala za dve sekundi.

Kot prva bo od naših v četrtfinalu nastopila Fabjanova, v drugi skupini, v tretji bo tekla Lampičeva, v četrti pa Višnarjeva in Čebaškova.

V moški konkurenci si je druge letošnje točke od naših pritekel Janez Lampič. Z odličnim tekom je v kvalifikacijah zasedel 19. mesto, za zmagovalcem, Francozom Lucasom Chanavatom, ki je postavil čas 2:10,91, je zaostal za 5,58 sekund. Žal se ni izšlo današnjemi slavljencu, Mihi Šimencu, ki je na 36. mestu za prvo trideseterico zaostal za dobre pol sekunde. Andrej Jenko je zasedel 59. mesto, Miha Jan je bil 63., Vili Črv 65., Benjamin Črv in Gal Gros sta si sledila na 73. in 74. mestu, Luka Markun pa ni štartal.

Lampič bo tekel v prvi četrtfinalni skupini.

Izločilni boji se začnejo ob 13.30 uri.


Arhiv novic