4.2.2009

Uspešna delovna akcija


Pretekli vikend se je v Planici odvijala že tretja delovna akcija prostovoljcev, ki so se ponovno odzvali na prošnjo po pomoči pri pripravi največjega športnega dogodka na slovenskih tleh.

IMGP2155_1.jpg

Ključno delo te akcije, ki se je v dolini pod Poncami odvijala tako v soboto, kot v nedeljo, je bilo odmetavanje snega, saj je bilo na prizorišču vsaj meter snega preveč. Sprotno odstranjevanje snega je izrednega pomena, saj s tem delavci ustvarjajo pogoje, ki bodo v naslednjih tednih dovoljevali opravljanje ostalih del, ki vodijo k izpeljavi finala svetovnega pokala v smučarskih skokih.

IMGP2165_1.jpg

Vsak prostovoljec - do zdaj se jih je na akcijah skupaj zbralo že več kot 300 - naj bi v letu naredil vsaj dve delovni akciji. Večina delavcev je bila tistih, ki bodo tudi v nadaljevanju sezone delali v Planici, od tega pa je bilo veliko tudi klubskih delavcev.

IMGP2190_1.jpg

Tovrstne delovne akcije pomenijo za Planico ogromno. Poleg tega, da omogočajo izvedbo tekmovanja, tudi ustvarjajo občutek pripadnosti in združujejo ljudi, ki želijo biti del tega športnega praznika.

Arhiv novic