17.10.2008

Lažji dostop v Planico

Ljubljana, 17.10.2008 - Organizacijski komite Planica 2009, ki se je pretekli teden že sestal na svoji prvi seji, je obravnaval analizo letošnje prireditve in sprejel nekaj pomembnih odločitev za finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo v dolini pod Poncami od 19. do 22. marca 2009.

Analiza letošnje prireditve je pokazala, da prometnih zamaškov v jutranjih urah na cestah, ki vodijo v dolino ni več. Zaradi povečanega števila brezplačnih prevozov z avtobusi iz Kranjske Gore in okoliških parkirišč in zaradi načrtnega usmerjanja peščev na za to namenjene površine, je promet vse dni prireditve potekal nad pričakovanji. Sistem deluje zelo dobro, zato  na prireditvi prihodnje leto, tudi ob večjem številu obiskovalcev, zastojev ni pričakovati. Predsednik OK Planica g. Drago Bahun je še enkrat izrekel pohvalo slovenski policiji, ki je vse dni prireditve delovala zelo strokovno in s svojim delom pripomogla k uspehu prireditve Posebno pozornost bo OK Planica 2008 letos namenil tudi površinam okoli prireditvenega prostora, ki so v preteklosti predstavljale otežen dostop. Te površine bodo prekrite s peskom, kar bo omogočilo prijetnejše gibanje obiskovalcev.

Kljub poročanju nekaterih medijev o problemu alkoholiziranosti obiskovalcev, OK Planica ugotavlja, da razen posameznikov, ki so v Planico že prišli v vinjenem stanju, omembe vrednih težav ni bilo. Pozitivno je bil tudi sprejet ukrep  odvzema alkoholnih pijač obiskovalcem, pred vstopom na prireditveni prostor.

OK Planica 2009 je poleg tega sprejel tudi program prireditve, celostno podobo in cenik vstopnic za največji slovenski športni praznik, ki bo od 19. do 22. marca 2009 v dolini pod Poncami.

Program

Cenik vstopnic

Arhiv novic