20.1.2018

Nilssnova in Kläbo v Planici potrdila vlogo favoritov

Na sprinterskih preizkušnjah tekačev in tekačic na smučeh v Planici sta v klasičnem koraku naziv najboljših sprinterjev v tej sezoni potrdila Švedinja Stina Nilsson in Norvežan Johannes Hösflot Kläbo.

Image


FOTOGALERIJA >>

Na sprinterskih preizkušnjah tekačev in tekačic na smučeh v Planici sta v klasičnem koraku naziv najboljših sprinterjev v tej sezoni potrdila Švedinja Stina Nilsson in Norvežan Johannes Hösflot Kläbo.

V čudovitem sončnem vremenu so se tekači in tekačice na smučeh na odlično pripravljenih tekaških progah v Planici pomerili v klasičnem sprintu. Najboljša sprinterja te sezone presenečenj nista dovolila in sta se veselila zanesljivh zmag. Švedinja Stina Nilsson je v velikem finalu še pred ciljno ravnino strla odpor Norvežanke, najhitrejše v kvalifikacijah, Kathrine Rolsted Harsem, tretja pa je bila njena rojakinja Maiken Caspersen Falla. 

V moški konkurenci je mladi Norvežan Johannes Hösflot Kläbo skupaj z rojakom Emilom Iversenom že na polovici 1,6 km preizkušnje strl tekmece, v ciljnem sprintu pa je še enkrat dokazal, da mu letos ni konkurence. Tretje mesto je osvojil Šved Teodor Peterson.

Lep uspeh so vpisali tudi domači predstavniki. Anamarija Lampič je po petem mestu v kvalifikacijah na koncu svoje nastope končala v četrtfinalnem boju in je osvojila 13. mesto. Tik za njo je končala Katja Višnar, točke pa sta osvojili tudi Alenka Čebašek na 25. in Nika Razinger na 29. mestu. Za najboljšo moško uvrstitev na domačih tleh je z 29. mestom poskrbel Janez Lampič.

Izjavi zmagovalcev po tekmi:

J. H. Kläbo

"Proga je tukaj zelo težka, ima veliko zavojev in spustov. Imeti moraš dobro ravnotežje, a progo imam rad. Je malce drugačna, a se ti s časom kar dopade. Moja skrivnost vseh zmag letos? Preprosto, treniral sem trdo in veliko poleti in jeseni. Mislim, da je zdaj najpomembneje, da tekmujem in pokažem vse kar znam prav na vsakem nastopu."

S. Nilsson

"Planica je med mojimi najljubšimi programi. Vse tukaj mi je zelo všeč, okolica je prekrasna, vreme je čudovito in še zmagujem tu. To je popolna mešanica. Jutri želim narediti še en dober rezultat."

Uradni rezultati >>>

Arhiv novic