2.8.2006

Imenovan organizacijski komite Planica 2007

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je na svoji seji  sprejel sklep o imenovanju OK Planica 2007, za izvedbo finala Svetovnega pokala v smučarskih skokih v sezoni 2006/07, kot ga je predlagal mandatar g. Drago Bahun.

G. Bahun je vsem članom OK Planica 2007 že poslal pozdravno pismo z začrtanimi smernicam za delo v prihodnje. Pohvalil je skupno delo iz pretekle prireditve in zapisal: »Prireditev, ki smo jo pripravili letošnjega marca je bila izvrstna. Še več, pohvale s strani mednarodne smučarske zveze (FIS) so prihajale kot po tekočem traku. Veseli me, da smo prireditev odlično izpeljali ne samo v tekmovalnem smislu kjer vemo, da smo najboljši, temveč tudi v organizacijskem. Mednarodna smučarska zveza (FIS) že dalj časa želi ne samo športnega tekmovanja ampak celosten dogodek tako za tekmovalce, kot za gledalce.  Dokazali smo, da lahko skupaj zmoremo več in tudi ta naloga je bila v celoti opravljena.”.

Svoja pričakovanja za delo v prihodnje je usmeril predvsem v skupno delo za dobrobit razvoja Planice in rešitev finančnih težav ŠD Planica in zapisal: »Kot veste, je Planica pridobila svetovno prvenstvo v poletih leta 2010. Tudi ta rezultat je posledica dobrega dela vseh planiških delavcev. Ta dosežek pa je povezan z nadaljnjim razvojem Planice kot športnega nordijskega centra. Država je že ponudila svoj delež pri razvoju Planice kar je temelj za investicije, ki so v Planici potrebne. Pričakujem, da bomo v organizacijskem komiteju delovali v interesu športa in nadaljnjega razvoja Planice. Pozitivno naravnanost iz pretekle prireditve lahko še  nadgradimo. V interesu nas vseh mora biti pregledno in korektno delo, sodelovanje vseh članov OK in služb, ki jih vodite. Le tako bomo lahko uspešno nadaljevali začrtano pot. Športno društvo Planica je žal v težki situaciji. To društvo je s svojo tradicijo in delom v preteklosti prispevalo k razvoju smučarskih skokov v Sloveniji. Skupaj moramo najti rešitev za sanacijo nastalih razmer in omogočiti mlajšim rodovom, da bodo to tradicijo v okviru športnega društva Planica v prihodnosti lahko nadaljevali.”.

Prva seja Organizacijskega komiteja Planica 2007 je predvidena v začetku septembra.

 

Arhiv novic