18.3.2015

227,5 metrov na preizkusu letalnice

227,5 metrov na preizkusu letalnice


Prenovljena letalnica je prestala prve preizkusne skoke. Prva serija se je začela ob deseti uri, po 24. skokih pa je sledila še druga. Daljavo prve serije je postavil Ernest Prislič, ki je pristal pri 227,5 metrih ter se tako vpisal med tiste skakalce, ki so vsaj enkrat v karieri preleteli 200 m. Druga serija je bila po treh skakalcih zaradi smučine prekinjena in kasneje odpovedana. Preizkus letalnice je spremljalo lepo število gledalcev, ki so lahko ob lepem sončnem vremenu uživali tudi ob nekaj dolgih poletih.


Letalnica v Planici

FOTOGALERIJA >>>

Sicer pa sta preko 200 m poletela še Andraž Pograjc (213,0 m) in Avstrijec Fabian Steindl, le meter pa je za tem uspehom zaostal Avstrijec Luckas Muller. Čast prvega skoka na prenovljeni letalnici je pripadla Rožletu Žagarju, ki že vrsto let opravlja opravlja nalogo predskakalcev. Njegov skok je meril 169 m.

Četrtek otroški dan

Tudi letos bo Zavarovalnica Triglav na finale svetovnega pokala v Planico odpeljala več kot 3300 otrok. Otroci iz raznih slovenskih osnovnih šol si bodo v četrtek brezplačno ogledali uradni trening in kvalifikacije, po prireditvi pa jim pripravljajo še bogat zabavni program. V četrtek bosta ob 9.00 uri na sporedu dve seriji uradnega treninga, ob 11.00 uri pa bo na sporedu kvalifikacijska serije, kjer bo nastopilo tudi 13 Slovencev - . Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Matjaž Pungertar, Robert Kranjec, Cene Prevc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Tomaž Naglič, Rok Justin, Jaka Hvala in Miran Zupančič.

Arhiv novic