2.4.2023

Razburljiv zaključek sezone

Z današnjo nedeljsko tekmo se je zaključila sezona v smučarskih skokih. Napeta tekma se je končala s tesno zmago Timija Zajca pred Anžetom Laniškom. Na tretje mesto je skočil Stefan Kraft, ki je osvojil tudi mali kristalni globus in Planica7 seštevek.

Image

 

Že v poskusni seriji so skakalci napovedali razburljivo tekmo z dolgimi skoki, ki so skrbeli za dobro vzdušje med 13.500 navijači. Boj za zmago so v prvi seriji napovedali Kraft, Lanišek in Domen Prevc, ki pa je v drugi seriji nazadoval na peto mesto. V finalni seriji je taktično potezo storil trener slovenske ekipe Robert Hrgota, tako da je Zajc na trenersko zahtevo skočil s treh naletov nižje in pridobil 27,3 točk dodatka. Stefan Kraft je izgubil dve mesti in tekmo zaključil na najnižji stopnički. Napet boj pa je potekal med Laniškom in Zajcem, ki ju je na koncu ločila zgolj desetinka točke.

Veliki kristalni globus je prejel Norvežan Halvor Egner Graneru, ki je to lovoriko osvojil drugič. Skupni seštevek poletov si je s tretjim mestom na današnji tekmi priskakal Stefan Kraft, ki je osvojil tudi seštevek Planica7.

Timi Zajc: "Zelo lepo je sezono zaključiti pred domačimi navijači z zmago. Bila je zelo dolga in naporna. Danes je bil krasen dan."

Anže Lanišek: "Tudi če sem bil danes drugi, sem zadovoljen s svojo predstavo. Imel sem to čast, da sezono svetovnega pokala zaključim v Planici. Zdi se mi, da smo na pravi poti, imam tudi dobro podporo vseh domačih."

Halvor Egner Granerud: "To je moj drugi veliki kristalni globus, tako da imam že nekaj izkušenj s tem, kako stvari potekajo. Izkušnja je drugačne, vendar se ne počutim nič drugače kot ob prejšnji zmagi."

Stefan Kraft: "Planica je moja najljubša skakalnica. Na najljubši letalnici je bilo krasno zaključiti sezono v lepem vzdušju. Zelo sem vesel, da sem osvojil mali kristalni globus."

Fotogalerija >>

Arhiv novic