8.1.2016

Fabjanova in Lampič zmagovalca sprintov

Fabjanova in Lampič zmagovalca sprintov


Za nami je prvi dan tekmovanja za celinski pokal. V odličnih pogojih in vzdušju so bili na sporedu sprinti v prosti tehniki, domačim navijačem pa sta največ veselja prinesla Vesna Fabjan in Janez Lampič, ki sta prišla do zmag.


Janez Lampič

FOTOGALERIJA >>>

Lampič je bil najboljši v kategoriji fantov do 20 let, kjer je ugnal dva Italijana Giacoma Gabriella in Mikeala Abrama, točke pa sta za 26. in 28. mesto osvojila še Benjamin Črv in Andrej Jenko.

Med člani je slavil Francoz Baptiste Gros, ki je ciljno črto prečkal pred Rusom Glebom Retivykhom in rojakom Renaudom Jayem. Med dobitnike točk se je uvrstil še Miha Šimenc, ki je bil 16.

Med dekleti do 20 let je zmaga odšla v Nemčijo po zaslugi Antonie Frabel, druga je bila Švicarka Lydia Hiernickel, tretja pa še ena Nemka Coletta Rydzek. V tej kategoriji so točke za Slovenijo osvojile Anita Klemenčič na 14., Anja Mandeljc na 22. in Neža Rupnik na 24. mestu.


Vesna Fabjan

Med članicami je bila najhitrejša Fabjanova, kateri sta se na zmagovalnem odru pridružili Italijanki. Gaia Vuerich je bila druga, Greta Laurent pa tretja. Nika Razinger je zasedla sedmo, Anamarija Lampič osmo, Eva Urevc 16., Manja Slabanja 19., Anja Žavbi Kunaver pa 25. mesto.

Jutri pridejo na vrsto preizkušnje v distanci v klasični tehniki.

Arhiv novic