13.2.2013

Izbranih je 20 osnovnih šol Likovnega natečaja

Izbranih je 20 osnovnih šol Likovnega natečaja...

Tekmovalni del Likovnega natečaja Planica in otroci 2013 je končan. Vsem učenkam in učencem osnovnih šol se zahvaljujemo, ker so na naš naslov ponovno poslali veliko odličnih izdelkov in nam s tem pokazali, kako radi ustvarjajo ter koliko domišljije imajo. Upamo, da smo z letošnjo temo – Planica in varovanje narave – spodbudili nekaj razmišljanja o okolju, ki nas obdaja.

Tako kot preteklo leto, smo tudi tokrat prejeli izdelke v najrazličnejših tehnikah, še posebej pa smo se razveselili tistih plakatov, ki so bili izdelani iz recikliranih materialov. Vsem sodelujočim, tudi tistim, ki se niso uvrstili med dvajseterico finalistov, čestitamo in vas k sodelovanju ponovno vabimo naslednje leto ter vas obenem pozivamo, da vse ideje o varovanju okolja, ki ste jih dobili pri ustvarjanju plakatov, uresničite v domačem okolju. S sodelovanjem na natečaju ste tudi pripomogli k zagonu projekta Planica za trajnostni razvoj.

Vseh dvajset osnovnih šol, ki so izdelale najlepše, najbolj zanimive ali pa plakate z najboljšimi sporočili, bomo o podrobnostih izleta v Planico obvestili v naslednjih dneh. Zmagovalec natečaja bo razglašen v Planici, v četrtek, 21. marca.

Nekaj izdelkov si lahko ogledate v GALERIJI >>>


Seznam 20. osnovnih šol – finalistk:


Antona Ukmarja Koper
Belokranjskega odreda Semič
Benedikt
Cerkvenjak – Vitomarci
Čepovan
Črna na Koroškem
Dragomirja Benčiča Brkina
Drska
Hajdina
Janeza Levca DE Dečkova
Janka Ribiča Cezanjevci
Ketteja in Murna
Livada
Mokronog
Ob Dravinji
Primoža Trubarja Velike Lašče
Raka
Rovte
Šempeter v Savinjski dolini
Toma Brejca

Arhiv novic