5.12.2008

Predsednik Vlade Borut Pahor sprejel častno predsedovanje OK Planica


Ljubljana - Predsednik Vlade Republike Slovenije g. Borut Pahor je sprejel častno predsedovanje v Organizacijskem komiteju Planica. Največji slovenski športni praznik, ki velja za eno izmed najbolj prepoznavnih blagovnih znamk Slovenije v svetu bo od 19. – 22. marca 2009 spet gostil FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.  Planica tako dobiva nov zagon v luči izgradnje nordijskega centra, ki bo omogočil nadaljnji razvoj te žlahtne smučarske discipline. Pomembna prelomnica pa čaka Planico leta 2010, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo v poletih.

»Planica velja za sinonim športa doma in po svetu. Najboljši svetovni smučarsko skakalni asi, ki v Planici premikajo meje mogočega, so občudovanja vredni. Prepričan sem, da lahko vsi, ki sodelujejo pri organizaciji največjega slovenskega športnega praznika v prihodnjih letih pripravijo vse potrebno za nepozabna doživetja tako tekmovalcev, kot obiskovalcev in več kot 160 milijonov gledalcev pred televizijskimi sprejemniki po vsem svetu. S svojo bogato zgodovino je Planica v preteklosti skrbela za rodove, ki so premagali magično mejo 200 metrov. Skupaj moramo tistim, ki prihajajo omogočiti da bodo segli prek 300. V kraju, kjer se je začelo - Planici.«, je ob tej priložnosti dejal g. Borut Pahor.
 
Z današnjim dnem je OK Planica objavil razpis za letošnji projekt »Planica in otroci«. S tem projektom, ki ga skupaj z Zavarovalnico Triglav in Ministrstvom za šolstvo in šport pripravljamo že vrsto let, bomo spet omogočili obisk četrtkovih kvalifikacij več kot 7000 osnovnošolskim otrokom. Razpis, na katerem lahko sodelujejo vse Osnovne šole v Sloveniji in zamejstvu je objavljen na spletni strani www.planica.si.

Arhiv novic