7.9.2019

Riiber dobil prvo tekmo, Vrhovnik in R. Jelen na 24. in 26. mestu

Na prvi tekmi finala poletne velike nagrade v Planici je zmagal Norvežan Jarl Magnus Riiber, Vid Vrhovnik in Rok Jelen sta osvojila 24. in 26. mesto.

Image


FOTOGALERIJA (BoBo) >>>


V Planici se je danes odvila predzadnja tekma letošnje poletne velike nagrade. S skakalnim delom preizkušnje je najbolje opravil vodilni v skupnem seštevku, Avstrijec Franz-Josef Rehrl, ki je skočil 129.5 metrov, zbral pa je 132,1 točk in je imel pet oz. šest sekund prednosti pred Norvežanom Espenom Andersenom in rojakom Christianom Deuschlom. Vid Vrhovnik s 119.5 metri in 1:55 minute zaostanka na 28. mestu ni bil pretirano zadovoljen, Rok Jelen je z enako daljavo zaostajal tri sekunde več na 30. mestu, Gašper Brecl pa je zasedal 45. mesto z zaostankom 3:38 minut, medtem ko je bil Ožbej Jelen, tako kot denimo Nemec Eric Frenzel ali Francoz Antoine Gerard diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

Na 10,3 kilometrski preizkušnji na rolkah se je vrstni red razumljivo premešal. Prvi je skozi cilj prišel Norvežan, sicer peti po skokih, Jarl Magnus Riiber, dve sekundi je zaostal Rehrl, tretji je bil Bernhard Gruber s petimi sekundami zaostanka, potem ko je v ciljnem sprintu strl Andersena in Japonca Kodaja Kimuro. Vrhovnik je prikazal hraber nastop, imel je 16. čas teka, tako da je z zaostankom 1:46 minute končal na 24. mestu. "Z današnjo tekmo sem polovično zadovoljen. Prvi polčas na skakalnici ni bil najboljši, tek pa je bil v redu. Trenutno še ne vem, kaj točno je šlo narobe na skakalnici, verjetno je bilo malce nervoze, ker še nismo v tekmovalnem ritmu. Z mirno glavo bo bolje. Jutri potrebujem mirno glavo in hitre noge ter čim hitreje priti v cilj," je po tekmi razmišljal Vrhovnik. Končal je dve mesti pred Rokom Jelenom, ki je zaostal poltretjo minuto, Brecl je končal na 44. mestu.

V skupnem seštevku si je zmago zagotovil Rehrl, ki ima 415 točk, drugi je Akito Watabe, ki ga v Planici ni z 278 točkami, tretji pa Italijan Samuel Costa z 269 točkami. Vrhovnik je na 29. mestu z 51 točkami, Jelen pa je 52. z 12 točkami. 

Arhiv novic