9.1.2020

Pred nami je novo nepozabno doživetje – Svetovni dan snega

Planici je v letu 2019 pripadel naziv najboljše gostiteljice Svetovnega dneva snega. Organizator si je zadal cilj, da bo leto 2020 in z njim deveta izvedba dogodka še uspešnejša.

Image

 

Planici je v letu 2019 pripadel naziv najboljše gostiteljice Svetovnega dneva snega. Organizacijski komite Planica je s strani Mednarodne smučarske zveze v lanskem letu namreč prejel nagrado za organizacijo najboljšega dogodka, ki vsako leto istočasno poteka po vseh kontinentih, pod imenom Svetovni dan snega.

Brezplačni dogodek za otroke, ki se ga je v dveh dneh udeležilo preko 2.000 obiskovalcev, je s pestrim naborom aktivnosti na snegu poskrbel za izjemno vzdušje pod Poncami in prepričal tudi strogo komisijo Mednarodne smučarske zveze FIS.

Dogodek je Mednarodna smučarska zveza izbrala za zmagovalen v konkurenci več kot 450 prizorišč iz 45 držav. Organizator si je zato zadal cilj, da bo leto 2020 in z njim deveta izvedba Svetovnega dne snega še uspešnejša.

18. in 19. januarja letos bo v dolini svetovnih prvenstev ponovno eden najbolj veselih vikendov te zime. Mladim bodo predstavljeni nordijski športi, tako da bodo v ospredju smučarski skoki in tek na smučeh, celotno dogajanje pa bo potekalo v duhu bližajočega se Svetovnega prvenstva v poletih konec letošnjega marca.

Dogodek bodo popestrile številne dobro poznane maskote planiških partnerjev, obogatena gostinska ponudba in veliko animacije. V nedeljo, 19. januarja, se bo obiskovalcem pridružila tudi Petra Majdič in najbolj aktivne starše povabila na nordijsko hojo v dolino Tamar.

Za vso opremo in strokovno vodenje aktivnosti ter animacijo bo poskrbljeno. Dogodek bo brezplačen in bo oba dneva potekal med 9. in 14. uro.

Arhiv novic