18.3.2010

Kranjec: "Danes le preizkus letalnice"

Planica - S soncem obsijane četrtkove kvalifikacije so v slovenski tabor prinesle zadovoljstvo, saj so se brez težav vsi trije slovenski orli prebili na posamično tekmo svetovnega prvenstva v poletih. Najboljši v kvalifikacijah je bil Primož Pikl, Robi Kranjec pa je navdušil 216,5 metri.

Planica - S soncem obsijane četrtkove kvalifikacije so v slovenski tabor prinesle zadovoljstvo, saj so se brez težav vsi trije slovenski orli prebili na posamično tekmo svetovnega prvenstva v poletih. Najboljši v kvalifikacijah je bil Primož Pikl, Robi Kranjec pa je navdušil 216,5 metri.

Izjave naših orlov po kvalifikacijah:

Robi Hrgota"Danes sem se spoznal s skakalnico. Za jutri si želim, da ohranim oziroma še izboljšam te skoke, saj se še pojavljajo napake pri vožnji po naletu. Letos se mi skakalnica zdi veliko lepša, profil je veliko lepši. Če bo v prihodnjih dneh še nekaj termike, bo vse zares super."

Primož Pikl"Današnji kvalifikacijski skok je bil prvi pravi skok, saj mi je le uspelo prehiteti smuči na odskočni mizi, tako da sem zadovoljen. Že danes pa je tudi publika izjemna, res vse pohvale. Za tekmo si želim takšnega poleta kot danes oziroma še malce boljšega."

Jernej Damjan"Prvi skok ni bil tak kot bi si želel, drugi je bil že boljši, najboljši pa je bil prav kvalifikacijski. Ni mi še čisto jasno, zakaj "sem padel dol" tako hitro. Rezerve so torej vedno."

Robi Kranjec"Z današnjimi nastopi sem zadovoljen, vendar pomembno bo jutri, kako bo. Danes je bil zame to le nek test skakalnice. Osebnih ciljev za tekmo pa ne bom izdal."


Robi Hrgota (c) sloski.si


Primož Pikl (c) sloski.si

Jernej Damjan (c) sloski.si


Robi Kranjec (c) sloski.si

Arhiv novic