15.10.2009

Forum Nordicum v Willingenu

Willingen, mesto v nemški zvezni deželi Hessen, je tokrat gostilo Forum Nordicum, ki letos praznuje 30. obletnico nastanka. Predstavljeni so bili tudi načrti za prihajajoče Svetovno prvenstvo v poletih.

Ljubljana - Willingen, mesto v nemški zvezni deželi Hessen, je tokrat gostilo Forum Nordicum, ki letos praznuje 30. obletnico nastanka. Novinarji, ki pokrivajo nordijski del zimskih športov, so se v tem nekoliko odročnem mestecu zadržali od ponedeljka do danes.

Včeraj je prišla na vrsto tudi predstavitev Svetovnega prvenstva v poletih 2010, šestega takšnega tekmovanja, ki se bo odvijalo v Planici. Zbranim novinarjem smo tako predstavili načrte za prihajajoči dogodek, ki velja za največjega na slovenskih tleh, pa tudi največjega v okviru FIS v letu 2010.

Tudi tokrat bodo tekmovalce na največji letalnici na svetu lahko spremljali otroci - letos jih ponovno pričakujemo več kot 5000 - poleg tega pa pričakujemo veliko število ostalih gledalcev iz vsega sveta, samo preko televizijskih zaslonov več kot 150.000.000, za kar bo poskrbelo 10 TV programov.

V Planici trenutno potekajo dela na doskočišču, ki bo v kratkem razširjen, zgradila pa se bo tudi nova žičnica. Upamo, da bo planiško zgodbo pomagalo širiti več kot 400 novinarjev iz 17 držav, da bo temu tako, pa bomo ponovno poskrbeli z odličnimi delovnimi pogoji.

Predstavnikom medijev bo na voljo preko 300 delovnih mest v dveh press centrih, na voljo pa bodo tudi posebne akreditacije za predstavnike "malih medijev", ter posebne ponudbe za nočitve.

Oglejte si fotografije iz Willingena...
Arhiv novic