24.3.2021

Športno-poslovni pregled sezone Smučarske zveze Slovenije

V petek, 26. marca, ob 10h bo na sporedu Sportech festival z naslovom Športno-poslovni pregled sezone Smučarske zveze Slovenije, ki bo gostil zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. 

Image

Za Slovensko smučarsko zvezo je v vseh pogledih in na vseh področjih izjemna sezona.
 
Prejšnja sezona se je zaradi Covid razmer predčasno zaključila, letošnja pa se je v okvirih nove realnosti z redkimi izjemami normalno odvila. Gledalci smo imeli priložnost spremljati kar pet svetovnih prvenstev – alpsko, nordijsko, biatlonsko, prvenstvo v poletih ter svetovno prvenstvo v deskanju – kar zadnja tri prvenstva je gostila prav Slovenija, kar je v tem času dosežek še s toliko večjo veljavo. Po tekmovalnem vidiku je bilo s slovenskega vidika zgodovinsko uspešno nordijsko prvenstvo, po organizacijskem pa tri na domačih tleh.
 
Zimsko družino pa že čez dobro leto čaka naslednji izziv – Zimske olimpijske igre, leta 2023 pa še eden večjih športnih dogodkov v zgodovini Slovenije – nordijsko svetovno prvenstvo v Planici. Okoli vseh omenjenih letošnjih in prihodnjih mejnikih se bodo vrteli tokratni pogovori na Sportech festivalu.
Arhiv novic