9.1.2016

Drugi dan celinskega pokala

Drugi dan celinskega pokala


Drugi dan tekmovanj tekačev in tekačic za točke OPA celinskega pokala v Planici smo videli preizkušnje v klasični tehniki.

Planiški tekaški festival se nadaljuje. ..

Posted by Planica FIS Cross-Country World Cup on Saturday, January 9, 2016


Video: Metod Močnik

Med člani je na 15 km slavil Francoz Alexis Jeannerod, drugi je bil njegov rojak Richard Jouve, tretji pa Kanadčan Graeme Killick. Edini slovenski predstavnik Luka Prosen je bil 55.

V kategoriji fantov do 20 let je bil na 10 km najhitrejši Irineu Esteve Altimiras iz Andore, drugo mesto je pripadlo Francozu Julesu Lapierru, tretje pa Nemcu Jonaschu Bruggerju. Točke sta osvojila Benjamin Črv za 16. in Luka Markun za 30. mesto.

Med članicami je bila na 10 km nepremagljiva Nemka Victoria Carl, sledila ji je rojakinja Julia Belger, tretja pa je bila Kanadčanka Emily Nishikawa. Točke so osvojile Nika Razinger na 11., Anamarija Lampič na 14. in Barbara Jezeršek na 15. mestu.

Nemka Katharina Henning je bila najboljša med dekleti do 20 let (5 km). Drugo mesto je v tej kategoriji pripadlo Švicarki Lydii Hiernickel, tretja pa je bila Antonia Fraebel iz Nemčije. Do točk so izmed Slovenk prišle Anja Mandeljc (10.), Anita Klemenčič (20.) in Neža Rupnik (27.)

Celinski pokal se bo jutri zaključil s preizkušnjami v prosti tehniki.

Arhiv novic