8.9.2019

Riiberju tudi druga tekma v Planici, Rok Jelen ujel točko

Norvežan Jarl Magnus Riiber je ponovil lanskoletni dosežek Maria Seidla v Planici in dvakrat ugnal vso konkurenco, najboljši domačin je bil danes Rok Jelen na 30. mestu.

Image


FOTOGALERIJA >>

Finalno, sklepno tekmo letošnje sezone v poletni veliki nagradi v Planici je spremljalo deževno vreme. Po skakalnem delu preizkušnje si je kar lepo prednost priboril Norvežan Espen Björnstad, ki je s 135 metri in 139,1 točkami imel pol minute prednosti pred rojakom Jensom Luraasom Oftebrojem, ki je skočil sicer pol metra dlje, a je imel precej boljše razmere. Tretji je bil s 132.5 metri in 38 sekundami zaostanka Avstrijec Lukas Greiderer, zmagovalec poletne velike nagrade, Avstrijec, Franz-Josef Rehrl je na 16. mestu zaostajal minuto in 21 sekund..

Najboljši domačin je bil tokrat Rok Jelen, ki je s 119 metri zasedal 32. mesto, s kar velikim zaostankom 2 minut in 20 sekund za vodilnim Norvežanom. Gašper Brecl je s 116.5 metri zasedal 36. mesto, zaostajal pa je 2:34 minute, še sekundo več pa mesto za njim Vid Vrhovnik, ki je skočil 120 metrov in je bil 37. po skakalnem delu preizkušnje. Ožbej Jelen je s 118.5 metri na 47. mestu zaostajal sekundo manj kot tri minute za vodilnim kombinatorcem.

Na cilj 10,3 kilometrske preizkušnje je prvi znova, tako kot včeraj prišel Norvežan Jarl Magnus Riiber, osmi po skokih, pred ciljem pa je strl Antoina Gerarda iz Francije, devetega po skokih, Oftebroja in Andersena, ki so tekli skupaj. Vrhovnik je kmalu ujel Roka Jelena, nato pa je slednji pred ciljem ušel prvemu in se veselil točke za 30. mesto z zaostankom dveh minut in pol za zmagovalcev. Vrhovnik je zaostal devet sekund za Jelenom na 31. mestu, Brecl je končal na 38. mestu, Ožbej Jelen na 48., Rehrl pa denimo ni štartal.

Črto pod sezono je najprej potegnil glavni trener naših, Goran Janus"Poletna velika nagrada je potekal v dveh tednih. Nekaj dobrih skokov in dobrega teka smo videli. V Planici sem računal na boljše predstave naših, a nič ne de. Tudi če skočiš malce slabše, tečeš bolje. Rok je še mladinec, trideseto mesto je dobro v tem trenutku. Poletna velika nagrada je pokazala, kako konkurenca skače in teče. Mi smo zelo mlada ekipa, čaka nas ogromno dela tako pri skokih kot pri tekih."

Rok Jelen je po osvojeni točki na zadnji tekmi poletne velike nagrade povedal: "Z zadnjima tekmama sem kar solidno zadovljen. Pokazal sem, da sem zraven, da sem konkurenčen. Uspelo mi je dvakrat priti do točk, kar je dobro, a manjka mi še veliko. Upam, da do zime te stvari popravim. Konkurenca je bila v Planici močna, pokazal sem dva solidna skoka, v teku pa še nisem tam, kjer bi si želel. To moramo popraviti do zime." Svoje je dodal še razočarani Vid Vrhovnik, ki je zablestel na uvodu poletne sezone z 8. mestom v Oberwiesenthalu: "Poletje bom vzel kot pozitivno izkušnjo. Gremo v pravo smer, vidim pa, da je potrebnega še veliko dela. V Planici samozavesti nisem izgubil, že prej sem videl, da sem sposoben skočiti dobro, med najboljše, tu pa se mi ni izšlo. Do zime je še nekaj časa."

Zmagovalec poletne velike nagrade je postal Avstrijec Rehrl, Vrhovnik je z 51 točkami zasedel 33. mesto, Rok Jelen pa s 13 točkami končno 55. mesto.

Arhiv novic