24.3.2022

V Planici več kot 13.000 obiskovalcev

Dolino pod Poncami so danes napolnili nasmejani otroški obrazi. Otroci iz cele Slovenije si že vrsto let lahko ogledajo kvalifikacije smučarskih skokov v Planici, kjer organizator poskrbi za nepozabno doživetje za najmlajše športne navdušence. Prijatelji Planice - Zavarovalnica Triglav, Krka in OK Planica, so pod Ponce brezplačno povabili več kot 5000 otrok. Danes pa si je kvalifikacije skupaj ogledalo več kot 13.000 obiskovalcev.

Image

Maša © OK Planica

Že navsezgodaj zjutraj je bilo v Kranjski Gori slišati otroški smeh in veselje vrtčevskih in osnovnošolskih otrok, ki so spremljali uradni trening in stiskali pesti za naše slovenske orle. Zbrali smo vtise najmlajših, ki so uživali v soncu in s slovenskimi zastavicami obarvali Planico. 

10-letna Maša iz osnovne šole Žirovnica je pred naše novinarje stopila suvereno, o planiškem spektaklu pa je začela pripovedovati s posebno iskrico v očeh: »V Planici sem že bila, a še nikoli nisem gledala tekme. Tukaj mi je zelo všeč, še posebno zato, ker sem lahko s svojimi prijatelji.« Maša in njeni sošolci so v rokah držali majhne listke, ki so bili namenjeni podpisom smučarskih skakalcev. »Želim si dobiti podpise od vseh slovenskih smučarskih skakalcev,« je povedala Maša.

Tevž © OK Planica

Naziv junaka dneva si je danes brez kakršnega koli pomisleka prislužil 10-letni Tevž iz OŠ Žirovnica, saj je v Planico pripeljal ves svoj razred: »Karte sem si prislužil z zmago na tekmovanju Skoči znami. Z alpskimi smučmi mi je uspelo skočiti dlje od konkurence. Sošolce bi v Planico moral peljati že prej, a ker je odpadla, jih nisem. Tudi sam sem včasih treniral smučarske skoke, zdaj pa jih rajši gledam.«

Aljaž © OK Planica

Nad smučarskimi poleti so navdušeni tudi otroci iz osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake: »Planica je res super. Vreme je kot naročeno. Tukaj sem prvič in predstavljal sem si, da me bo bolj zeblo. Danes bi bil lahko celo v kratkih rokavih. Všeč mi je, da sem tu lahko skupaj s sošolci, saj tako lahko še glasneje navijamo za slovenske orle,« je povedal 15-letni Aljaž.

Planice v četrtek ne obiščejo samo šolarji in otroci, pač pa tudi starejši, ki uživajo ob pogledu na razposajeno mladino, toplem vremenu in dolgih poletih.

Janez in Romana © OK Planica

Zakonca Janez in Romana sta v dolino pod Poncami prišla v polni navijaški opremi z zvrhanim košem dobre volje: »Planico zadnjih 10 let obiščeva vsako leto, saj nama je všeč ambient in vzdušje, predvsem pa rada navijava za naše smučarske skakalce.«

Aleksander © OK Planica

Ni je tekme brez zvestega navijača slovenskih športnikov. Na vrhu tribune smo naleteli na slavnega moža v zelenem, Aleksandra Javornika, ki pravi, da je Planica res poseben dogodek:»Sploh si ne želim izvedeti, koliko let že hodim v Planico. Vedno rad pridem sem in zdi se mi, da je vsako leto več navijačev. Ni pa samo dogodek tisti, ki bi ga označil za čarobnega. Če pogledam okoli sebe, me v dolini pod Poncami objema dihjemajoča narava in prekrasni ljudje, s katerimi skupaj lahko navijam za slovenske orle.«

Arhiv novic