23.3.2023

Dan otroškega smeha v Planici

Na povabilo Smučarske zveze Slovenije bo v četrtek, 30. marca Planico obiskalo 500 otrok preko programov Zveze prijateljev mladine Slovenije in Zveze prijateljev Ljubljana Moste – Polje. S tem Smučarska zveza Slovenija nadaljuje tradicijo obiska otrok v Planici, ki si v četrtek ogledajo kvalifikacije smučarskih skokov. Njim pa je namenjen tudi poseben program na velikem odru.

Image


10 avtobusov bo v Planico pripeljajo otroke iz socialno ogroženih družin iz cele Slovenije. 500 otrokom bo omogočen ogled smučarskih poletov naših junakov, srečanje z njimi, pozdravila jih bo tudi maskota VITA. Avtobusi se bodo odpravili na pot iz Maribora, Velenja, Novega mesta, Cerknega in Idrije, Sevnice, Ljubljane, Šentjurja, Ptuja, Ajdovščine in Metlike. 

Smučarska zveza Slovenije ima pomembno vlogo pri razvoju smučarskih športov v Sloveniji. Kot vodilna organizacija skrbi za promocijo smučarskih disciplin, predvsem pa za varnost in dobrobit športnikov. Poleg tega pa ima tudi pomembno družbeno vlogo, saj lahko s svojo dejavnostjo pomembno vpliva na razvoj družbe in skupnosti.

Poziv Smučarske zveze Slovenije k ogledu smučarskih skokov za otroke iz cele Slovenije pa je še posebej pomemben. Otroci so namreč prihodnost družbe in je zato ključno, da se že od zgodnjih let spodbuja njihovo aktivno vključevanje v šport in zdrav način življenja. Skoki so ena najbolj prepoznavnih in priljubljenih smučarskih disciplin v Sloveniji, zato bi ogled le-teh lahko otrokom pomagal pri razvijanju zanimanja za šport in jih spodbudil k aktivnejšemu življenjskemu slogu.

Arhiv novic