22.3.2013

Prevc v Planici prvič na stopničkah

Planiški praznik se je za slovenske skakalce začel uspešno, saj je Peter Prevc zasedel drugo mesto. V deseterico pa sta se uvrstila še Robert Kranjec in Jurij Tepeš.

Planiški praznik se je za slovenske skakalce začel uspešno, saj je Peter Prevc na petkovi tekmi pred 11.000 gledalci zasedel drugo mesto. Tekmovalec iz Dolenja vasi je v prvi seriji pristal pri 214,0 m, kar je zadostovalo za drugo mesto. Pred njim je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer. V finalu je Prevc napadel (215,5 m), a je "Schlieri" ubranil prednost in se razveselil nove zmage. Naš junak svetovnega prvenstva v Val di Fiemmu je tako prvič v karieri vknjižil uvrstitev na zmagovalni oder. "Stopničk ne moreš načrtovati ali jih izsiliti, saj je konkurenca premočna. Pred vsakim nastopom se je potrebno zbrati in šele po pristanku vidiš kaj to prinese. V prvi seriji sem prišel v radius nekoliko nepripravljen, a se je vse skupaj dobro izšlo," je po največjem uspehu v svetovnem pokalu dejal Prevc.


Peter Prevc se je prvič povzpel na zmagovalni oder [foto: BOBO]

Prvo mest je kot rečeno zasedel Schlierenzauer (217,5; 213,5), tretji pa je bil Poljak Piotr Zyla (212,5; 216,5). Robert Kranjec je bil tokrat peti, a je to pomenilo, da bo letos mali kristalni globus v poletih prejel Schlierenzauer. "Manjkal mi je skok v poskusni seriji. Tako sem šel v prvo serijo z nepravimi občutki, v drugo pa sem že našel prave občutke. Zaradi neosvojenega globusa nisem razočaran. Cilj je bil dosegljiv, a se mi ni uspelo sestaviti," je dejal Kranjec.

Odlično so nastopili tudi ostali slovenski skakalci. Jurij Tepeš (198,5; 223,5) je končal tik za Kranjcem. "Tudi meni je poskusna serija manjkala. Imel sem veliko rezerve. V spodnjem delu sem nekoliko preveč pritiskal. Jutri se lahko borimo za visoka mesta, saj smo močna ekipa," je po tekmi dejal Tepeš. Točke je za 17. mesto osvojil tudi Andraž Pograjc (190,0; 198,5). "Z današnjo uvrstitvijo sem zadovoljen. V finalni seriji so bile v nasprotju s prvo po celotni skakalnici enakomerne razmere." Matjaž Pungertar (180,5) je na 32. mestu za las zgrešil nove točke svetovnega pokala, Anže Semenič (174,0) pa je zasedel 39. mesto.

"Petru za prve stopničke v svetovnem pokalu čestitam. Prav tako gredo čestitke tudi Robertu, Juriju in Andražu. Vidi se, da imamo trenutno močno ekipo, zato gremo jutri na zmago," je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus.

V soboto je na sporedu ekipna tekma, kjer bodo Slovenijo zastopali Tepeš, Prevc, Pograjc in Kranjec.


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica :. Uradni rezultati
Fotogalerija: 22.03.2013, Planica
Arhiv novic