23.9.2021

Odštevamo dneve do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju Planica 2023!

V Planici in Kranjski Gori se je začelo odštevanje do največjega  dogodka v zgodovini Slovenije – do FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Odštevalnika sta bila odkrita na državni praznik, dan slovenskega športa. 23. septembra se je tako simbolno začela pot do leta 2023.

Image


FOTO GALERIJA >>

Dnevi, ure, minute in sekunde se bodo  odštevali na dveh lokacijah, v Nordijskem centru Planica in na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Odštevalnika bosta vsakega mimoidočega opozorila na to, da je Slovenija pripravljena na velik izziv in tudi priložnost, da se pokaže kot gostiteljica izjemnega dogodka.

Zgornjesavska dolina se je že ovila v barve Planice 2023. Povsod je opaziti mogočne zastave, plakate in transparente, ki naznanjajo ta enkraten dogodek za Planico, Kranjsko Goro in celotno Slovenijo.

Slavnostno je odštevalnik v Planici odkril predsednik Organizacijskega komiteja Planica 2023 g.Enzo Smrekar, skupaj s smučarskim skakalcem Žigo Jelarjem in tekačem na smučeh Miho Šimencem.

''Smučarska zveza Slovenije vstopa v razvojno obdobje.  Približuje pa se tudi največji dogodek v zgodovini Republike Slovenije – FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023. Današnji dan zaznamuje uradno odkritje odštevalnika, ki nam bo v vsakem trenutku pokazal kako blizu smo otvoritveni slovesnosti tega prestižnega športnega spektakla. Prepričan sem, da nam bo svetovno prvenstvo uspelo pripraviti v najboljši luči, kljub razmeram, ki trenutno vladajo v svetu. Zahvaljujem se direktorju NC Planica dr. Franciju Petku za dobro sodelovanje, Občini Kranjska Gora in njenemu županu g.Janezu Hrovatu, za gostoljubje v tej prečudoviti dolini, ter vsem ostalim, ki bodo to svetovno prvenstvo naredili nepozabno,'' je ob uradnem odkritju povedal g. Smrekar.

Arhiv novic