23.2.2022

V Planici za točke celinskega pokala

Po pravljici, ki so jo olimpijski prvaki in podprvaki Peter Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos in Cene Prevc napisali v zimskem Pekingu, se v dolini pod Poncami vse pripravlja na veliki planiški spektakel, ki bo na sporedu od 24. do 27. marca 2022.

Image


Še prej pa se bo na 139-metrski skakalnici odvil srditi boj za stopničke v FIS celinskem pokalu v moških smučarskih skokih. Pod planiškim soncem bo ta vikend poletelo kar 13 slovenskih orlov: Tilen Bartol, Domen Prevc, Jan Bombek, Žak Mogel, Patrik Vitez, Bor Pavlovčič, Matija Vidic, Ernest Prišlič, Rok Oblak in Matevž Samec. Prva tekma FIS celinskega pokala bo 26. februarja 2022 ob 17. uri, tej pa bo sledila še tekma v nedeljo, 27. februarja 2022 ob 10:15.

Čez manj kot leto dni se bo v Planici pisalo novo poglavje slovenske športne zgodovine, saj bomo prvič nastopili v vlogi gostiteljice FIS svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Smučarske skakalne velesile se bodo prihodnje leto pomerile na 102- in 139- metrski skakalnici, za najvišja odličja pa se bodo borili tudi najboljši tekači in nordijski kombinatorci tega sveta.

Arhiv novic