3.2.2018

Brata Fletcher na vrhu, Šarc na 20. mestu

Prvo tekmo celinskega pokala v nordijski kombinaciji v Planici sta dobila brata iz ZDA, Bryan in Taylor Fletcher, najboljši Slovenec je bil Leon Šarc na 20. mestu.

Image


FOTOGALERIJA >>

Povsem zasnežena Planica je ta konec tedna prizorišče tekem celinskega pokala v nordijski kombinaciji in tudi v smučarskih skokih. Kot prvi so na veliki skakalnici s prvim delom naloge opravili kombinatorci, med katerimi se je s 131.5 metri najbolj izkazal Nemec Anton Schlütter. S 122 metri je bil na visokem sedmem mestu najboljši domačin, sicer član SK Zagorje, Rok Juvančič, ki je imel 55 sekund zaostanka za vodilnim Nemcem, Leon Šarc je s 115 metri in 76 sekundami zaostanka zasedal 10. mesto. 

Debitant Gašper Polajnar je s 114.5 metri na 13. mestu imel točno minuto in pol zaostanka za vodilnim Nemcem, Jaka Matko je bil po skakalnem delu preizkušnje na 30. mestu, Nik Knaus na 34. in Rok Jelen na 35. mestu s skoraj tremi minutami zaostanka.

Tekaška preizkušnja na 10 km je dodobra prevetrila vrstni red na vrhu. Zmage se je z minuto prednosti veselil tretji s skakalnega dela preizkušnje, izkušeni Američan Bryan Fletcher, na drugo mesto je z odličnim tekom prišel njegov mlajši brat Taylor, sicer 14. po skokih, tretji je bil drugi s skakalnega dela preizkušnje, Avstrijec Martin Fritz, ki je zaostal že skoraj dve minuti. 

Od naših tekmovalcev sta točke na 20. mestu osvojila Šarc in na 27. Knaus, medtem ko se je Juvančič, Matko in Polajnar zvrstili na mestih od 32. do 34., Jelen pa ni prišel do cilja.

Arhiv novic