20.12.2019

Gospodarsko promocijski forum s pogledom na 2023

SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije danes v Planici organizriala gospodarsko promocijski forum ob tekmi FIS svetovnega pokala v teku na smučeh Planica 2019.

Image


Forum je bil osredotočen na poslovne priložnosti, povezane s športnimi dogodki in tekmovanji v Planici do nordijskega prvenstva leta 2023.

Priložnosti sta predstavili občina Kranjska Gora in Smučarska zveza Slovenije. Na dogodku je bil prisoten tudi direktor nordijskega prvenstva iz Seefelda, ki je delil svoje dragocene izkušnje o tem, kako pripraviti prvenstvo in kakšne priložnosti za sodelovanje so v povezavi s tem na voljo podjetjem. Smučarska zveza bo Nordijsko prvenstvo pripravila kot "pameten dogodek", v zvezi s tem pa je izvedla tudi kratko predstavitev poslovnih priložnosti.

Te priložnosti se tičejo prvenstveno naslednjih gospodarskih sektorjev:

  • Turizem (infrastruktura, programi, kulinarika, ipd.)
  • Proizvodnja opreme vezane na smučišča
  • Digital & IT – razvoj aplikacij/rešitev za šport, turizem, športni turizem
  • Podjetja, ki imajo interes za čezmejno sodelovanje (SLO – ITA – Kranjska gora – Trbiž) – razvoj skupnih produktov
  • Podjetja, ki ponujajo rešitve na področju trajnostnega razvoja – NC Planica meji na Triglavski Narodni Park in Planica 2023 je trajnostno naravnana
  • Podjetja, ki bi lahko z rešitvami pripomogla k izvedbi "pametnega" SP Planica 2023

Namen dogodka je bil predstavitev projektov povezanih s športnimi dogodki v Planici, Pokljuki in Kranjski Gori, izmenjava izkušenj, ter poslovno mreženje med slovenskimi, avstrijskimi in italijanskimi podjetji.

Arhiv novic