19.3.2014

Pričakovanja slovenskih orlov pred Planico

Pričakovanja slovenskih orlov pred Planico

Slovenska ekipa, ki bo nastopila na tekmah v Planici, se je v novinarskem središču v Kranjski Gori predstavila novinarjem in spregovorila o pričakovanjih pred domačimi tekmami. Prisotne so bile tudi skakalke, ki se bodo v soboto pomerile na zadnji tekmi sezone.

Slovenska ekipa

Fantje:
Jernej Damjan, Nejc Dežman, Robert Hrgota, Jaka Hvala, Rok Justin, Robert Kranjec, Anže Lanišek, Tomaž Naglič, Cene Prevc, Peter Prevc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič, Jurij Tepeš

Dekleta:
Katja Požun, Eva Logar, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Maja Vtič

Izjave

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo: "Sezona se bliža koncu. Konec tedna se bo svetovni pokal zaključil, naslednjo soboto in nedeljo imamo v Planici še državno prvenstvo, na kar se bo nad sezono, ki je trajala kar deset mesecev, spustil zastor. Za nami je težka, naporna sezona, a tlakovana z odličji, kar je posebej razveseljivo. Dekleta in fantje se bodo sedaj v mesecu ali dveh lahko odpočili. Za strokovno vodstvo pa ne bo počitka, saj je potrebno zaradi novega olimpijskega ciklusa urediti pogodbe s sponzorji, pripraviti pogodbe s skakalkami, skakalci in trenerji. Prvi krog razgovorov s trenerji sem že opravil, prihodnji teden jih bom opravil še z dekleti in fanti, da se pogovorimo o dobrih in slabih stvareh. Na osnovi tega bomo na organih za skoke in nordijsko kombinacijo poskusili pripraviti najboljša izhodišča za novo olimpijsko obdobja. Čakajo nas štiri leta do nove olimpiade. V kolikor bomo vsi skupaj sodelovali, upam, da bomo z uspehom prišli tudi iz Koreje."

Jože Berčič, glavni trener skakalk: "V Planici ne šteje le zmaga, drugo ali tretje mest, temveč še druge stvari. Če se bodo dekleta potrudila tako kot znajo, potem bo prišel tudi rezultat. Vsem se že izkrijo oči, tako da samo še čakamo na znak za štart, da pokažemo tisto, kar znamo. Letos smo imeli res srečo, saj smo imeli že dve tekmi v Planici. Sezona nam je ustregla z vsem, kar nam je lahko, upam, da jo bomo v soboto maksimalno dobro zaključili."

Katja Požun: "Upam, da sem dobro pripravljena. Fantom se moram opravičiti, da letos letalnica ni pripravljena, saj bomo lahko na tekmi nastopila tudi dekleta. Potrudile se bomo in dale vse od sebe."

Maja Vtič: "Večje skakalnice so mi bolj pri srcu kot manjše. Upam, da bom zaključila sezono v stilu kot je bilo do sedaj. Predvsem pa si želim uživati na tekmi."

Goran Janus, glavni trener: "Vesel sem, da imamo kvoto 13 skakalcev, kar bomo izkoristili v četrtek in nedeljo. V preteklih leti smo lahko nacionalno kvoto izkoristili le na eni tekmi, letos jo bomo lahko na dveh, kar je pozitivno. V tem trenutku si želim le to, da fantje uživajo v skokih. Glede pokala narodov, kjer smo trenutno tretji, bomo videli, kako se bo razpletlo. Upanja na preskok do drugega mesta pa vedno ostajajo. Prvič v zgodovini bomo na stopničkah v pokalu narodov, nekaj pa je potrebno pustiti tudi za prihodnjo sezono."

Peter Prevc: "Pred tekmami v Planici sem spočit, na voljo imam tudi še dovolj energije. Upam, da bodo tudi navijači dodali energijo, ki je potrebna za uspešen zaključek sezone. Na skakalnico sem se navadil in lahko na njej že skačem normalno."

Robert Kranjec: "Skakalnico poznam, saj smo na njen veliko trenirali. Kako bo na tekmi, bomo videli. Nekoliko se še lovim. Iščem še prave občutke. Potrudil se bom, da bom naredil najboljše skoke, predvsem pa si želim, da koleno vzdrži vse štiri dni."

Jurij Tepeš: "Želim si predvsem, da bo vreme vzdržalo in bodo izpeljane vse tekme. Sezona je bila dolga in vsaj zame naporna. Konec leta mi ne gre najbolje."

Jernej Damjan: "Želim si, da bi bilo super vzdušje. V četrtek je to zagotovljeno, saj Zavarovalnica Triglav pripelje otroke. Enako pa naj odlično vzdušje čez vikend naredijo tudi starejši. Otroci so do sedaj glede tega zmagovali. Proti koncu sezona si vsak pred domačimi navijači želi nastopiti najbolje. Vsi pa smo že utrujeni."


Arhiv novic