23.3.2024

Slovenci kljub padcu Zajca le za Avstrijci

Na tradicionalni sobotni ekipni tekmi smučarskih skakalcev v Planici so Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc zaostali samo za avstrijsko ekipo, potem ko je Zajc pri 242.5 metrih padel in si pri tem poškodoval ramo. Finalna serija je bila zaradi premočnega vetra odpovedana, tretje mesto je na koncu zasedla Norveška.

Image

V sončnem vremenu pred 23.346 gledalci je v Planici tekmo najbolje odprl Avstrijec Daniel Tschofenig z 225 metri, Avstrija je vodila po prvi skupini pred Slovenijo, potem ko je Lovro Kos pristal pri 216.5 metrih, tretja je bila Japonska z 214.5 metri Junshira Kobajašija. V drugi skupini je Domen Prevc pristal pri 220 metrih, kar je pomenilo slovensko vodstvo, saj je Michael Hayboeck pristal pri 215.5 metrih. V tretji skupini je Timi Zajc jadral vse do 242.5 metrih, žal pa je pri doskoku padel, zaradi bolečin v rami pa je bilo kmalu jasno, da v finalni seriji ne bo skakal. Kljub temu je bilo to dovolj za slovensko vodstvo pred zadnjo skupino tekmovalcev. V četrti skupini je Peter Prevc pristal pri 223.5 metrih, fantastičen pa je bil z daljavo dneva Avstrijec Daniel Huber, ki je pristal pri 244 metrih, Avstrija pa je prevzela vodstvo z 803,8 točkami, Slovenija jih je imela 793,3 na drugem mestu, tretja Norveška v postavi Robert Johansson, Benjamin Oestvold, Marius Lindvik in Johann Andre Forfang pa je zbrala 770,6 točk.

Najboljše tri ekipe na sobotni tekmi v Planici, foto: BoBo

Po koncu prve serije je v dolini pod Poncami začelo pihati, žirija tekmovanja pa je kaj kmalu odpovedala finalno serijo, kar je pomenilo, da je zmagovalka ekipne tekme Avstrija pred Slovenijo in Norveško.

Slovenska delegacija v Planici, foto: BoBo

Jutri se bo v dolini pod Poncami sezona sklenila s finalno posamično tekmo najboljše trideseterice skakalcev, od kariere pa se bo poslovil Peter Prevc.

Arhiv novic