7.1.2017

Einfaltova in Šimenc najboljša domačina

Drugi dan tekmovanj za OPA celinski pokal v teku na smučeh v Planici je za slovenski rezultat dneva na 10 km v prosti tehniki poskrbela Lea Einfalt, ki je osvojila peto mesto.

Image


Fotogalerija >>> 

Zmage med ženskami na 10 km razdalji v prosti tehniki se je razveselila Italijanka Sara Pellegrino, ki je za slabih 8 sekund ugnala rojakinjo Caterino Ganz, tretje mesto je s skoraj 15 sekundami zaostanka osvojila Francozinja Delphine Claudel. Lea Einfalt je začela odlično in bila na polovici proge po dveh krogih še v igri za stopničke, na koncu pa je z zaostankom 22,7 sekund osvojila peto mesto, ki si ga je rezdelila s Poljakinjo Ewelino Marcisz, četrta Nemka Theresa Eichhorn je imela le 0,2 sekunde boljši čas. Točke je od naših na 22. mestu osvojila še Manca Slabanja z zaostankom 1:24,5.

Med moškimi je na enaki razdalji vse minilo v znamenju Francozov, saj so zasedli kar prva štiri mesta. Zmage se je na koncu razveselil Jean Tiberghien z dvema sekundama prednosti pred Mickaelom Philipotom, tretji je bil z 8,6 sekundami zaostanka Valentin Chauvin. Od naših je do novih točk prišel le Miha Šimenc na 21. mestu z zaostankom 48 sekund.



Pri 15 stopinjah pod ničlo sta se zmag med mlajšimi članicami in člani veselila Francozinja Laura Maitral Chamiot in Nemec Janosch Brugger. Anja Mandeljc je bila 13., Luka Markun 11., Miha Ličef pa 29. Jutri bodo v Planici potekale še preizkušnje na razdalji v drsalnem koraku.

Arhiv novic