8.1.2017

Einfaltova 16., Črv 24., tri zmage Italije

V Planici so danes potekale še zadnje preizkušnje FIS celinskega pokala v teku na smučeh. Tekmovalci in tekmovalke, vsega skupaj se jih je na progi Nordijskega centra pomerilo več kot 200, so se po sprintu v prosti in teku na razdalji v prosti tehniki danes pomerili še na razdalji v drsalnem koraku.

Image


Fotogalerija >>> 

V moški konkurenci je na 15 km zmagal Italijan Dietmar Noeckler, ki je za 0,8 sekunde premagal Švicarja Uelija Schniderja in za 4,8 sekunde Francoza Damiena Tarantola. Tokrat je točke od Slovencev na 24. mestu osvojil le Benjamin Črv. Tudi med ženskami je zmaga odšla v Italijo, kar dvojna. Na 10 km razdalji je zmagala Francesca Baudin s prednostjo 11,7 sekund pred rojakinjo Caterino Ganz, tretja je bila Nemka Laura Gimmler z zaostankom 15,2 sekund. Točke so osvojile tri Slovenke, Lea Einfalt je bila tokrat 16., Manca Slabanja 20., Anita Klemenčič pa 24.



V kategoriji mlajših mladincev in mladink do 20 let sta zmagi odšli v Nemčijo, za kar je poskrbel Janosch Brugger na 10 km in v Italijo, za kar je na 7,5 km poskrbela Anna Comarella. Med mladinkami je bila odlična četrta Anja Mandeljc, enak uspeh je uspel med mladinci tudi Luki Markunu, točke pa je na 28. mestu ujel še Vili Črv.

Arhiv novic