26.1.2014

Maja Vtič peta, še dve Slovenki med deseterico

Maja Vtič peta, še dve Slovenki med deseterico

Najboljše smučarke skakalke sveta so se v Planici pomerile še na eni preizkušnji svetovnega pokala. Po včerajšnji zmagi Daniele Iraschko-Stolz in odličnem četrtem mestu naše Urše Bogataj, je 47 tekmovalk, med njimi tudi osmerica vražjih Slovenk, ponovno lovila točke. Ob 95-metrski skakalnici se je ponovno zbralo veliko število navijačev, ki so ustvarili odlično vzdušje.

Zmage se je znova razveselila Iraschko-Stolzova, druga je bila Japonka Sara Takanashi, tretja pa Nemka Carina Vogt. Maja Vtič je bila peta, Urša Bogataj osma, Katja Požun deveta, Špela Rogelj enajsta, Eva Logar 14., Anja Javoršek 25., Anja Tepeš 31. in Barbara Klinec 46.



FOTOGALERIJA (foto: Klemen Zibelnik) >>>

Izjave

Maja Vtič: "Danes sem se na start podala veliko bolj sproščeno kot v soboto. Vesela sem, da sem se uspela zbrati po včerajšnjem dnevu. Uspela sta mi dva lepa skoka. Tudi včeraj ni bilo slabo, tako da sem zadovoljna z vikendom v Planici."

Urša Bogataj: "S tekmovalnim vikendom v Planici sem zelo zadovoljna. Tekme so bile dobre za motivacijo, sem sem bila v zadnjem času v krizi. Želim si, da mi tudi na prihodnjih tekma tako uspeva. Na mladinskem svetovnem prvenstvu si želim, da bi nastopila sproščeno in brez treme."

Katja Požun: "Pred tekmami nisem točno vedela, kje se nahajam. Včeraj je bilo še kar nekaj napak. Rezultat je bil sicer lep, zaradi česar sem bila zadovoljna, saj sem mislila, da bo slabše. Današnja skoka pa sta bila že nečem podobna in se znova ne zgodil padec. Sedaj mi bo koristil trening."

Špela Rogelj: "Vikend v Planici je bil naporen, a ne toliko kolikor bodo naporne tekme v prihodnjih dneh. Vesela sem, da se skoki izboljšujejo, manjkajo le še malenkosti, ki jih moram izboljšati. Tekmo sem vzela kot trening pred olimpijado."

Eva Logar: "Včeraj sem sama sebe presenetila, nisem si mislila, da bom namreč med šesterico. Pred današnjo tekmo sem si dejala, če bom med deseterico, bom zelo zadovoljna. Danes sem hotela nekoliko preveč dodati in se le sprostiti, tako kot sem se včeraj ter uživala v skokih. To se je odrazilo v nihanju pri skokih. Na domači tekmi je noro vzdušje, kar mi da dodatno motivacijo."

Jože Berčič, glavni trener: "Dekleta so pokazala kam sodijo. Veseli me, da je Maja prišla nazaj. Včerajšnjo smolo s čakanjem na štartu je danes obrnila sebi v prid. Brez napake na mizi, bi bila lahko še bolja. Vsa dekleta so pokazala stabilno formo. Škoda, da ni ekipnega nastopa. Prve tri zaenkrat odstopajo. Nam pa manjka le še pika na i. Menim, da je težava le v tem, da se morajo dekleta sprostiti. Že napredek v Planici je pokazal ogromen korak naprej. Če bomo to formo stabilizirali, bodo rezultati prišli. Dekleta so pritisk domače tekme uspešno prenesle. To ni bil negativni pritisk, temveč pozitivni. Če pogledamo rezultate Urše, Špela in Katje so naredile velik korak naprej."

Daniela Iraschko-Stolz, 1. mesto: "Motivacija je na visokem nivoju zaradi včerajšnje zmage. Tekmovalke so bile danes nekoliko bližje, vendar je bilo vseeno dovolj za zmago."

Sara Takanashi, 2. mesto: "Z nastopom sem zadovoljna, saj sem popravila tiste stvari, ki sem jih včeraj naredila narobe."

Carina Vogt, 3. mesto: "Z uvrstitvijo na tretje mesto sem zadovoljna. Za menoj je odličen vikend v Planici.


Rezultati: Svetovni pokal .: Planica


Arhiv novic