7.2.2024

Zlata Tina, bronasta Taja

Na prvi tekmi smučarskih skakalk na 47. FIS mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici je 16-letna Tina Erzar v velikem slogu osvojila zlato medaljo, srebro je osvojila Avstrijka Julia Muehlbacher, bron pa na veselje domačih gledalcev Taja Bodlaj.

Image

 

Po prvi seriji tekme smučarskih skakalk na srednji napravi v Planici je bil pogled na rezultate za državo organizatorko odličen. V vodstvu je bila 16-letna Tina Erzar s 101 metrom in 131,4 točkami pred rojakinjo, mladinsko olimpijsko prvakinjo, Tajo Bodlaj z 99 metri ter 126,5 točkami, tretja je bila Avstrijka Julia Muehlbacher z 98 metri ter 126,2 točkami. Jerica Jesenko je skočila 92 metrov, 112,7 točk pa je zadoščalo za 11. mesto, Ajda Košnjek je s 93.5 metri in 107,8 točkami zasedala 16. mesto po prvi seriji.

Foto: Borut Živulović/ BOBO

V finalni seriji je Košnjek s 93 metri in 222,2 točkami napredovala na 14. mesto, Jesenko pa je z 92.5 metri in 221,5 točkami nazadovala na končno 15. mesto. Boj za stopničke je odprla Julia Muehlbacher s 95.5 metri in 250,9 točkami. To je bilo preveč za Tajo Bodlaj, ki pa je kljub temu ostala na zmagovalnem odru, s 93.5 metri in 247,9 točkami je osvojila bronasto medaljo! Zlato in s tem naslov mladinske olimpijske prvakinje pa je v velikem slogu, z najboljšo oceno tudi finalne serije s 97.5 metri in skupno 266,3 točkami osvojila Tina Erzar!

Foto: OK MSP Planica 2024

Tina Erzar je po Niki Prevc leta 2022 in Niki Križnar leta 2018 postala tretja slovenska skakalka z naslovom mladinske svetovne prvakinje.

Izjave po tekmi

Tina Erzar: “Zelo sem ponosna, da mi je uspelo pokazati sproščen drugi skok in tudi prvega v bistvu. Sami skoki so se mi res poklopili, res sem vesela, da mi je to uspelo prikazati pred domačim občinstvom.”

Taja Bodlaj: “Na mladinskih svetovnih prvenstvih res še nimam bronaste medalje, tako da sem noro vesela. Sploh pa za Tino, ki je še tako mlada, da so ji uspeli taki dobri skoki, glede na to, da je zmagala. Veseli sva, da sva skupaj na odru. Res lepo!”

Sten Baloh, glavni trener mladinske reprezentance: “Bolj sem star, bolj sem čustven. Vsaka taka medalja, tak uspeh, dve medalji, se me vsako leto bolj dotaknejo. Ni mi žal, da ta čustva tudi pokažem. Ni bilo enostavno, če si štirikrat prvi na treningu, lahko petič nisi, ampak Tina je danes zdržala, Taja je naredila res dobre skoke in tu je veselje. In prav je, da je tako! Ti dve medalji nista moji, ampak sta od punc, rad bi jih pa posvetil Petru Prevcu. Po eni strani mi je hudo, po drugi strani pa vem, da življenje mora iti naprej in Pero se je odločil pravilno. Pero, ti medalji gresta k tvoji zbirki.”

Arhiv novic