7.2.2016

Berlot najboljši Slovenec na 15. mestu, zmaga Avstriji

Berlot najboljši Slovenec na 15. mestu, zmaga Avstriji


FIS celinski pokal v nordijski kombinaciji se je v Planici danes nadaljeval samo s tekaškim delom preizkušnje, saj so obveljali včerajšnji rezultati skokov iz provizorične serije.



FOTOGALERIJA >>>

Najboljše izhodišče pred 10-kilometrsko potjo je imel Avstrijec Fabian Stiendel (133,5 m), katerega prednost pred drugo uvrščenim Nemcem (132,5 m) je znašala 25 sekund. S tekom je tretji začel Rus Niyaz Nabeev (130,5 m) in sicer 56 sekund za Steindlom. Prvi slovenski nastop smo videli minuto in 25 sekund po začetku preizkušnje in sicer pri startni številki 11, ki jo je nosil Leon Šarc.



Vodilna skupina na progi je bila ponovno sestavljena iz nemških in avstrijskih predstavnikov. Iz slednje države je prišel tudi zmagovalec, Bernhard Flaschberger, ki je včeraj zasedel četrto mesto. Še en odličen rezultat je dosegel Nemec Tobias Haug, ki je v cilju zaostal 3.3. sekunde, včerajšnji zmagovalec Lukas Greiderer iz Avstrije pa je bil tokrat tretji. Na tekaških smučeh se je ponovno dobro odrezal Gašper Berlot, ki je po skakalnem delu zasedal 21. mesto. Po 12. mestu, ki ga je dosegel včeraj, je danes prišel na 15.

Arhiv novic